El rebuig de Calvo als ventres de lloguer irrita Rivera

La vicepresidenta del Govern espanyol va qualificar la gestació subrogada d'una "compravenda més" del cos de la dona

undefined42130432 madrid 16 02 2018 la secretaria de igualdad  carmen calvo  y180216124559

undefined42130432 madrid 16 02 2018 la secretaria de igualdad carmen calvo y180216124559 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern espanyol i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, va deixar clar aquest diumenge el rebuig del nou Executiu a la gestació subrogada, també coneguda com a 'ventre de lloguer'. Una actitud que ha irritat Ciutadans, el líder del qual, Albert Rivera, ha acusat Calvo de tenir "un plantejament retrògrad".

En una entrevista a 'El País’, Calvo va assegurar que la gestació subrogada és una "nova utilització" del cos de les dones i una "compravenda més". A més, va destacar que s’haurà de debatre la regulació dels ventres de lloguer perquè hi ha una iniciativa parlamentària de Ciutadans, però que la posició de l’actual Govern central "és claríssima".

"Es diuen ventres de lloguer i són una nova utilització del cos de les dones particularment greu per a nosaltres, perquè utilitzen el cos de la dona més pobre", ha assenyalat Calvo, que ha incidit que amb aquest tema "no valen eufemismes amb el llenguatge".

"Que demani perdó"

Rivera ha reclamat, aquest dilluns a ‘Los Desayunos de TVE’, a la vicepresidenta del Govern central i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, que demani perdó per haver "ofès" moltes dones amb les seves afirmacions "contra la seva llibertat i la igualtat al parlar de la maternitat subrogada".

Notícies relacionades

Rivera ha carregat contra la ministra per aquest plantejament "retrògrad" sobre els ventres de lloguer, referint-se a unes declaracions de Calvo en les quals afirma que aquesta pràctica suposa una utilització del cos de les dones "particularment greu, perquè utilitzen el cos de les més pobres".

En aquest primer debat que s’ha suscitat amb el nou Govern socialista, Rivera ha insistit que li sembla "molt retrògrad" dir a les dones "el que poden o no poden fer" i ha assegurat que el PSOE en aquesta qüestió està molt dividit, perquè, segons ell, hi ha molts votants socialistes que estan a favor que es reguli la maternitat subrogada, una aposta també de Cs.