Ordre del Vaticà

Els Maristes expulsen Abel Pérez, el Joaquim Benítez de Xile

Aquest religiós espanyol va ser el primer denunciat i el que acumula el gruix de les acusacions

zentauroepp41494747 maristas  abel perez180106183935

zentauroepp41494747 maristas abel perez180106183935

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Congregació dels Germans Maristes van confirmar aquest dijous a la tarda que han rebut del Vaticà un decret que ordena l’expulsió del sacerdot Abel Pérez, acusat per exalumnes de sistemàtics abusos sexuals. Com va explicar EL PERIÓDICO, l’espanyol  Abel Pérez és el professor de Matemàtiques amb qui va esclatar l’escàndol de pederàstia a les escoles maristes de Xile.

"He rebut de Roma el decret d’expulsió del germà Abel Pérez, emès per la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, del Vaticà, confirmant el decret d’expulsió presentat pel nostre superior general, el germà Ernesto Sánchez", assenyala un comunicat del provincial Saturnino Alonso Ortega.

Segons el portal Emol, les presumptes víctimes del capellà Abel Pérez, de 70 anys, fins on es té coneixement, són 14: deu de l’Alonso de Ercilla i 4 del Marcelino Champagnat, totes, escoles sota l’orde dels Germans Maristes.

Als anys 70

Els abusos sembla que es van cometre des de la dècada dels 70. Abel Pérez, natural de Villabellaco de Santullán (Palència), va incórrer presumptament en la mateixa conducta fins a l’any 2000. Els últims 15 anys, des del cas d’Andrés Aguirre, l’anomenat ‘capellà Tato’, 80 sacerdots i religiosos catòlics han sigut acusats a Xile de delictes de connotació sexual.

Notícies relacionades

D’aquest total, 45 van ser condemnats per la justícia civil o canònica, i 34 d’aquests van tenir com a víctimes menors d’edat.

Els abusos sexuals comesos per sacerdots i la impunitat en què es van mantenir durant dècades han arrossegat l’Església catòlica xilena a la pitjor crisi de la seva història, posada en evidència amb la renúncia  la pitjor crisi de la seva històriamassiva dels membres de la Conferència Episcopal.