benestar i famílies

La Generalitat desbloqueja 251 expedients socials per 304 milions

El Govern atribueix la paràlisi a l'aplicació de l'article 155

zentauroepp43608929 pla mig del conseller de treball  afers socials i fam lies  180604113106

zentauroepp43608929 pla mig del conseller de treball afers socials i fam lies 180604113106 / Maria Fernandez Noguera

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria d’Afers Socials ha desbloquejat 251 expedients que, segons el Govern de Joaquim Torra, estaven encallats des de l’aplicació de l’article 155, per un valor total de 304 milions d’euros.

Segons ha explicat aquest dimecres el conseller Chakir El Homrani en declaracions davant dels periodistes al Parlament, es tracta de contractes i pròrrogues a prestadors de serveis, principalment entitats socials.

El Homrani ha assegurat que el desbloqueig, l’actualització i la normalització en els pagaments a les entitats socials és una prioritat dels primers dies al capdavant de la conselleria.

Per això ha explicat que ha firmat de moment prop de 250 expedients per concertar i gestionar en matèria de dependència, infantesa, persones amb discapacitat i joventut.

Respondre als proveïdors

El Homrani ha destacat que "durant els mesos que les institucions s’han vist intervingudes, el Departament ha treballat dur per poder donar resposta a proveïdors, però la tensió de crèdit ha comportat retards en el pagament, que en alguns casos ha superat els 120 dies."

El conseller ha lamentat que aquesta ruptura administrativa hagi afectat les entitats, "especialment per les dificultats que han tingut per fer front al pagament del personal".

Notícies relacionades

El titular de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha assegurat que el total de l’import dels contractes afectats pel 155 en el departament suma 819 milions d’euros.

El conseller ha detallat que "això no significa que tots aquests pagaments estiguessin bloquejats; això vol dir que aquestes partides estaven afectades i hi havia retards en un grau més o menys elevat en funció de cada expedient administratiu".