Segons 'The New York Times'

Facebook cedeix les nostres dades a fabricants de mòbils

Una investigació acusa l'empresa d'haver arribat a acords amb més de 60 companyies, com Apple o Samsung, per donar accés a les dades d'amics

zentauroepp43357735 facebook180516202440

zentauroepp43357735 facebook180516202440 / Dado Ruvic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sembla que Facebook està immers en una espiral d’escàndols de privacitat. Després delque va passar amb Cambridge Analytica, un informe del diari ‘New York Times’ assegura ara que la xarxa social va compartir dades dels usuaris amb fabricants de mòbils tan rellevants com Apple, Samsung o BlackBerry. Acusen la companyia de Zuckerberg d’haverarribat a acords comercials amb més de 60 firmes per donar-los accés no només a la informació dels usuaris, sinó també a la dels seus amics.

Per si fos poc, en el reportatge asseguren que en moltes ocasions aquestes dades els hi van proporcionar sense un consentiment explícit. I posen com a exemple una prova: un periodista de ‘The New York Times’ es va connectar a Facebook utilitzant una BlackBerry de l’any 2013. En aquest compte només hi té 550 amics, però utilitzant una aplicació de BlackBerry anomenada ‘The Hub’ va poder “identificar informació” de 295.000 usuaris de Facebook.

Notícies relacionades

Els autors de la investigació han confirmat que els fabricants de mòbils tenien accés als amics dels usuaris que tenien els perfils activats als seus terminals, amb la captació d’informació que això suposa, ja que per defecte se’n pot saber la religió, l’orientació política, el sexe, l’edat i un llarg etcètera.

Facebook ja ha respost a l’informe afirmant que la companyia controlava aquests acords “des del principi” i que l’afer és molt diferent del que ha succeït amb Cambridge Analytica. 

Temes:

Facebook