DESTACATS DEL DIA

Sánchez tomba a Rajoy, i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp43565719 180531223502

zentauroepp43565719 180531223502

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les notícies que has de conèixer avui:

1/ Sánchez tomba Rajoy.  El líder del PSOE serà president amb el vot de Podem i els nacionalistes catalans i bascos. Precisament, per seduir aquests últims, el líder socialista ha reiterat el compromís d’aplicar els pressupostos que van pactar amb Rajoy (que inclouen 540 milions d’euros en inversions a Euskadi). Vist des de Catalunya, l’arribada del líder socialista a la Moncloa ha d’obrir un nou temps polític, un canvi de cicle en el conjunt d’Espanya i a Catalunya.


2/ El DOGC publica el decret de nomenament dels consellers del Govern de Torra. Són set homes i sis dones, amb Pere Aragonès com a vicepresident i Elsa Artadi com a consellera de la Presidència i portaveu.

FERRAN NADEU / El president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau. / 


3/ Zidane s’acomiada del Reial Madrid. Cinc dies després de guanyar la seva tercera Champions en tres temporades com a entrenador, i amb la mateixa serenitat i franquesa amb què va arribar, Zinedine Zidane ha abandonat el Reial Madrid. Pochettino i Guti, entre els candidats a substituir-lo a la banqueta.


Notícies relacionades

4/ EUA obre la guerra comercial amb la UE a l’imposar aranzels a l’acer i l’aluminiDonald Trump torna a deixar a l’estacada els aliats europeus sense importar-li el deteriorament de la relació bilateral.

AEVAN VUCCI

5/ Björk fa somiar rl Primavera Sound amb ‘Utopia’.Björk fa somiar rl Primavera Sound amb ‘Utopia La cantant islandesa va regnar en la primera jornada del festival, que va acollir concerts substanciosos com els de Kelela, Sparks i Delorean.

FERRAN SENDRA / Concert de Björk a Primavera Sound 2018 /