Talavera de la Reina

Copes gratis a la faldilla més "curta i atrevida", l'últim reclam sexista d'una discoteca

Davant de les crítiques, el local recorda que també han fet "festes gais"

falda

falda

1
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

Els reclams sexistes de les discoteques s’han normalitzat a Espanya en les últimes dècades. El truc era simple: els empresaris oferien abundants beneficis a les dones a canvi de convertir-les en objectes per als homes, gairebé sempre per mitjà de l’entrada o consumicions gratis.

Els últims mesos, la consciència social sobre això ha canviat i qualsevol crida en aquest sentit és represa públicament. L’últim cas, el del Pub Womka de Talavera de la Reina (Toledo), ha sigut denunciat per l’Associació Feminista La Manada.

La discoteca castellanomanxega oferia copes gratis a canvi de la faldilla "més curta o atrevida". Malgrat que l’anunci va ser esborrat, el col·lectiu feminista recalca la importància de denunciar aquest cas: "L’assetjament i la sexualizació que patim les dones no és cap negoci. Malgrat que hagi sigut eliminada, és un fet greu que no es pot reduir a una anècdota".

En una publicació a les seves xarxes socials, aquesta associació recorda que la manera de vestir de les dones no és objecte de màrqueting o consum: "No som trofeus. No sortim perquè ens mirin, ens toquin o ens diguin burrades. Sortim de festa vestides com ens ve de gust, i això no ens converteix en carnassa per a les vostres festes masclistes".

"També hem fet festes gais"

Notícies relacionades

Lluny de demanar perdó, el gestor va respondre a les xarxes: "Aquí es fan festes sense ànim d’ofendre ningú. També se n’han fet de gais i no per això deixem de ser menys". A més, en resposta a una crítica, va utilitzar un to jocós per assegurar que hi havia homes amb faldilla: "Us ho vau perdre". Uns missatges que posteriorment va eliminar.

Rubén López, activista LGTBI, assenyala que aquest argument "sembla indicar que ser gai és ser menys, que fer festes de gais en algun moment els pot semblar menys", explica, i lamenta que sigui un aclariment "des de la ignorància i el prejudici".