Treia la pols... i també 20.000 euros en joies

Els Mossos detenen una empleada domèstica pel presumpte robatori en quatre domicilis a Martorell

limpiajoyas

limpiajoyas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 24 de maig passat una dona de 24 anys veïna de Martorell de nacionalitat espanyola com a presumpta autora de quatre delictes de furt en domicilis de la localitat del Baix Llobregat en què havia treballat com empleada de la neteja. En total, calculen que la sospitosa va emportar-se joies per un valor que voreja els 20.000 euros.

La unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos a Martorell va detectar la setmana passada la venda irregular d’una joia en un establiment de compra i venda d’or a Sant Andreu de la Barca. Aquesta detecció es va poder dur a terme gràcies que la llei de protecció ciutadana aprovada el març del 2015 estableix que aquests establiments estan obligats a mantenir un registre i comunicar a la policia les transaccions d’or que es duen a terme. Arran d’això, i gràcies a les inscripcions que contenia la joia, els agents van aconseguir contactar amb la legítima propietària, que va confirmar que ella no l’havia venut.

Acomiadada per robar

Els investigadors van descobrir, a més, que aquesta persona tenia contractada, des de feia tres anys, una treballadora domèstica, però que l’havia acomiadat després de sospitar que li havia sostret diversos objectes. La víctima del furt es va adonar que a part de la joia venuda també li faltaven nou peces d’or del joier.

Notícies relacionades

Estirant el fil, els agents van localitzar una segona víctima, que va confirmar que també va tenir contractada la mateixa empleada domèstica i que li havia robat un rellotge d’or. Així, buscant altres possibles vendes de joies sostretes en van localitzar una altra en una botiga de compravenda d’or a Sant Feliu de Llobregat. I més endavant van corroborar que es va dur a terme el mateix tipus d’operació en dos domicilis més, dels quals la presumpta lladre va vendre joies en establiments de Barcelona.

La majoria de les peces han sigut tornades als propietaris. La sospitosa va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i espera ser citada per a judici.