Mal temps

El maig s'acomiada aquesta setmana amb pluges a Catalunya

Les previsions anuncien xàfecs durant diversos dies

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estiu és a la cantonada però aquest mes de maig les pluges han estat protagonistes en bona part del territori, tant a Espanya com a Catalunya. I s’acomiadarà com va començar, amb precipitacions bastant generalitzades. Segons les previsions del Meteocat, aquest dilluns pocs punts es lliuraran de les pluges, tant al matí com a la tarda.

En línies generals el cel estarà ennuvolat o cobert, sobretot a la meitat occidental, on s’esperen xàfecs i tempestes amb probabilitat que siguin localment forts i persistents. A la meitat oriental, probabilitat de xàfecs i tempestes menys intensos i més dispersos. Les temperatures mínimes sense canvis i les màximes aniran en descens en la meitat occidental. Pel que respecta al vent, serà variable fluix, predominant el del sud, sobretot al litoral.

Aquesta inestabilitat atmosfèrica continuarà aquest dilluns a bona part de la Península i les Balears, amb xàfecs i tempestes que podran ser forts i amb calamarsa a l’interior del quadrant nord-est, i molt forts i persistents a l’Aragó, a més de Catalunya, informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Notícies relacionades

De forma més ocasional, també se’n produiran al Cantàbric, entorns dels Sistemes Central i Ibèric, tots dos altiplans i serres del nord-est andalús, podent ser de certa intensitat en zones de l’oest i sud de Castella i Lleó.

El mal temps a Catalunya es prolongarà fins a mitja setmana, i fins i tot es pot arribar a notar una certa baixada de les temperatures.

Temes:

Pluges Catalunya