EN EL SERVEI D'URGÈNCIES

Burla indignada a la xarxa per un vell aparell col·locat en un hospital de Madrid

Els responsables de La Paz afirmen que l'instrument, encara que és vell, funciona

a

a

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

La difusió a Twitter de la imatge d’un aparell sanitari que sembla tret del túnel del temps ha generat tota mena de bromes i altres crítiques més serioses a la xarxa social. La fotografia l’ha llançat un grup de treballadors d’urgències de l’Hospital de la Paz de Madrid lligat a un sindicat, A @Urgenciaslapaz li sembla xocant que l’antiquat giny, un aspirador de mucositats, formi part de l’equipament de la nova sala de prealtes d’urgències.

“Un aspirador robat d’un museu. És el que se suposa que s’ha d’utilitzar si un pacient s’està ofegant. ¿Deu ser una broma, senyors?”, diuen al tuit dirigint-se als responsables de la comunitat autònoma i de l’hospital.

La primera resposta no s’ha fet esperar. La tuitera @martikaplus ha reproduït un imatge d’un aparell molt similar amb el següent comentari:  “En els 80 l’anomenàvem R2D2”.

“¿No és aquella maquinota a la qual va estar enganxat Franco?”, es preguntava un altre. “Com a infermer i amant de la saga Fallout he de reconèixer que una mica sí que m’agrada”, ironitzava un altre. “Segur que el manual ve en llatí”, afegia un altre, i així una llarga llista.

"Antic però funciona"

Un portaveu de La Paz ha precisat que l’aparell, encara que antic, està en bon estat i continua funcionant, com ho fan altres de similars a tot l’hospital. També adverteix que encara no es coneix si es quedarà en aquesta sala que de tota manera és per als pacients d’urgències a qui es donarà l’alta i que, per tant, no necessiten assistència.

Així almenys es quedaran tranquils tuiters com  @feitonagaliza que llançava aquesta rastellera de preguntes: “¿Funciona? ¿Està revisat? És un risc per als pacients? ¿O simplement vell?”

Notícies relacionades

Encara que, segons un infermer d’urgències que és darrere de @Urgenciaslapaz assegura que l’aparell és necessari a la sala de prealtes perquè  molts d’aquests pacients se’n van a residències d’ancians o als hospitals Carlos III i Cantoblanco a continuar ingressats.

Sense certificació

“Si no fes falta un aspirador no en posarien cap, però com saben que és necessari però no es volen gastar els diners, posen aquest estri que ni té la certificació de la Unió Europea”, afegeix, després de posar com a exemple que a l’entrada de l’hospital s’exposen  en unes vitrines “lliteres fetes de ferros i tela i telèfons analògics i fòrceps dels anys 60 que són vells, funcionen bé però ja no s’utilitzen”.