Reivindicació

Les dones tornen al carrer aquest 16-M per reclamar diners contra la violència masclista

El moviment feminista ha convocat protestes en 40 ciutats aquest dimecres a la tarda

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El moviment feminista ha convocat per demà dimecres, 16 de maig, noves manifestacions a 40 ciutats, aquesta vegada per reclamar a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, els 120 milions d’euros compromesos pelPacte d’Estat contra la Violència de Gènere i que, segons el seu parer, no figuren en el projecte de pressupostos.

Sota el lema “Compromís = pressupost. La lluita segueix. Ens veiem als carrers. Ni una menys!” exigiran que els pressupostos generals de l’Estat per al 2018 compleixinl’augment de 200 milions d’euros anuals per lluitar contra el masclisme, dels quals el projecte només recull específicament els 80 milions que corresponen a l’Administració General de l’Estat.

Pel que fa als 120 milions restants, el Govern confia que siguin invertits per les comunitats autònomes i ajuntaments en la transferència que fa l’Administració central, segons va explicar la mateixa ministra quan es va publicar l’esborrany de pressupostos.

El moviment feminista considera que hi ha un "incompliment" del que es va segellar en el pacte d’Estat tancat el 2017. En concret, l’acord establia una dotació de mil milions d’euros en cinc anys a repartir entre ajuntaments (100 milions), comunitats autònomes (500 milions) i Estat (400 milions).

La principal manifestació per reclamar la totalitat del pressupost contra el masclisme amb caràcter finalista tindrà lloc a Barcelona, a les 19.00 h des de la plaça d’Universitat, i a Madrid a les 19.00 hores davant el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Aquí podeu consultar els horaris i punts de sortida d’altres mobilitzacions.

Notícies relacionades

Des del 8 de març hi ha hagut multitudinàries manifestacions feministes, entre les quals destaquen la del mateix Dia de la Dona, les de rebuig de la sentència de ‘La manada’ i la del Dia del Treball (1 de maig), en què les dones van tenir el protagonisme.