Nova protesta

Les dones tornaran al carrer el 16-M contra un Govern espanyol 'masclista'

El moviment feminista ha convocat manifestacions a tot Espanya per l'incompliment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El moviment feminista ha convocat manifestacions per tot el territori espanyol per alproper 16 de maig per l’"incompliment" per part del Govern central del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, Pacte d’Estat contra la Violència de Gènereja que el projecte de pressupostos no inclou els 200 milions d’euros fixats per lluitar contra aquesta xacra.

Amb el lema "Compromís = Pressupost. Contra les violències masclistes", més d’un centenar d’organitzacions feministes tornaran als carrers per exigir a l’Executiu central que inclogui els 200 milions d’euros als comptes estatals, en què només consignen 80 milions, mentre que els 120 restants correspondrien a les comunitats i els ajuntaments.

Sense aquesta quantitat de diners, subratlla el manifest publicat per a la mobilització de dimecres vinent, no "es pot complir" el Pacte d’Estat, i afegeix que "fins i tot sent insuficients", aquests 200 milions "servirien per respondre a part de les 213 mesures" contra la violència de gènere.

"Els assassinats de més de 900 dones els últims 15 anys no generen l’alarma social suficient perquè el PP compleixi la seva promesa de mínims", denuncia el text, que critica que entre les prioritats de l’Executiu central figuri l’augment del pressupost de Defensa o "continuar rescatant els bancs i les autopistes".

Per això, les organitzacions feministes fan una crida a "contestar a aquest Govern masclista, indolent i que ens enganya" i recalquen que sense els diners promesos "no es podrà fer política feminista".

Barcelona, Madrid, València, Màlaga, Pamplona, la Corunya, Santiago de Compostel·la, Còrdova, Granada, Alacant, Valladolid, Oviedo, Sant Sebastià, Lleó, Múrcia, Badajoz, Plasencia i Segòvia són algunes de les ciutats en les quals es mobilitzaran les organitzacions.

Crida dels sindicats

CCOO i UGT han fet una crida per participar en les mobilitzacions perquè consideren "intolerable que el Govern espanyol desatengui el clamor de les dones i la ciutadania", que exigeixen prou recursos per fer front a les violències masclistes.

Notícies relacionades

"La lluita contra el masclisme ha d’anar més enllà de rèdits partidistes, escenaris i titulars mediàtics, i requereix l’aplicació immediata dels compromisos econòmics adquirits", subratllen els sindicats en un comunicat en el qual exigeixen el compliment del compromís econòmic per desenvolupar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Així mateix, entenen que és "urgent corregir els dèficits existents" detectats en l’àmbit laboral, educatiu i sanitari, entre d’altres, a més de reclamar els recursos públics necessaris per a la posada en marxa del Programa d’Inserció Sociolaboral per a Dones Víctimes de Violència Masclista.