MASCLISME

Escàndol a Instagram amb el fotògraf 'Longshoots'

Diverses joves l'acusen d'assetjar-les sexualment durant sessions de fotografia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de models han denunciat el fotògraf Danilson Gomes, conegut com a 'Longshoots' a Instagram, per assetjar-les sexualment mentre els realitzava una sessió de fotografia per la qual no cobrava.

La veu d’alarma la va donar Margalida María, però després de la seva denúncia inicial diverses dones van relatar experiències similars. Aquesta 'influencer' s’ha encarregat de recopilar i de publicar de manera anònima els testimonis de denúncia cap al fotògraf. 

"Jo volia un vídeo professional i me'l va gravar amb el mòbil. 350 euros. El primer dia em vaig emprovar la roba de la sessió a casa seva. Em vaig haver de despullar davant d’ell perquè no se n’anava de l’habitació, i em va dir: 'No has estat mai amb un noi negre? No t’agradaria?'". Després de la denúncia inicial, les xarxes socials es van omplir de missatges que deixen malament Gomes.

Insinuacions més o menys directes i abusos eren les pràctiques més habituals, i algunes de les contactades afirmen que fins i tot els deia que només feia nus. Sempre segons aquestes versions, el fotògraf solia quedar-se al costat de les models mentre elles es canviaven de roba i insistia a preguntar "si ho havien fet amb un negre".

A més, els feia vídeos per quedar-se’ls ell mateix: "Em va portar a casa seva perquè m’emprovés la roba i va estar tota l'estona a l’habitació. Després va començar amb els vídeos, que jo pensava que era per enviar-me’ls a mi, però no va ser així. Pensava que era l’única". Fins i tot va arribar a ensenyar-los un vídeo "de com es follava una noia que havia estat amb nosaltres una estona abans. La gravava sense que ella se n’assabentés". 

Notícies relacionades

"Moltíssimes gràcies a totes les noies que han decidit explicar la seva història i fer-la pública. Entenc que no vulgueu que els vostres noms surtin, tot i que no hauríeu de tenir por, ja que no esteu soles. S’ha acabat haver de passar per situacions com aquestes i que tot quedi en res per a vosaltres i tot bé per a ell i tots els que ho fan o ho han fet", va agrair després Margalida María.

Per la seva part, Gomes ha posat fre a la polèmica i ha atribuït les acusacions al racisme. "Està molt bé inventar-se les coses ara i anar tots de la mà dient que aquesta persona és un assetjador, un violador, que el 'negre de merda' ha fet això, que aquest 'mono' ha fet allò altre...”, s’ha justificat.