PRÒXIM 10 DE MAIG

Tres candidatures es disputen el govern del Col·legi d'Arquitectes

La participació és el principal escull d'unes eleccions que no han pogut esquivar la situació política

zentauroepp19760917 barcelona   2012 07 17   el col legi d  arquitectes de catal180503130527

zentauroepp19760917 barcelona 2012 07 17 el col legi d arquitectes de catal180503130527

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les eleccions al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC) se celebren el proper 10 de maig. Tres candidatures opten a dirigir la junta de govern, dues d'elles capitanejades per membres de l'equip anterior de l'exdegà Lluís Comerón, que va deixar el càrrec a finals de gener per presidir el Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE). La falta de participació és un dels esculls amb el qual bregar, en un sector encara fora de combat per la crisi.

Comerón, que havia ocupat el deganat del col·legi durant dos mandats (2010-2018), va ser substituït per Assumpció Puig, que ara està al capdavant de la llista deAra, arquitectes. Exsecretària de la junta i degana en funcions, la seva es considera una proposta continuista.

10.000 col·legiats

Aquesta mateixa consideració és la que s'atribueix a Enric Mir, que lidera Obrim el COAC. Mir, que havia sigut vocal en l'anterior junta, té despatx propi i està vinculat a ERC. Precisament la situació política a Catalunya i la manera de prendre partit respecte de la situació s'ha convertit, en els últims dies, en arma llancívola entre els aspirants.

El Col·legi d'Arquitectes, amb 10.000 membres, no ha sigut aliè als esdeveniments dels últims mesos. Després de l'1 d'octubre, la junta de govern de Comerón va firmar el manifest de rebuig de la violència policial, una acció que alguns dels col·legiats van censurar. Aquestes crítiques s'han materialitzat amb la presentació de la candidatura Arquitectos Unidos a l'Assemblea general del col·legi, tot i que no al deganat.

Petició de «joc net»

Notícies relacionades

Arquitectos Unidos, avalat per professionals de l'òrbita de Ciutadans, reclama la «despolitització del col·legi». Però el fet que hagin anunciat que eventualment donarien suport a la tercera de les candidatures, la de Ramon M. Torra Per un canvi al COAC,ha generat un seguit de reaccions a la xarxa (per exemple d'un grup denominat Arquitectura Catalana, titllant-lo de «feixista»), que han provocat que Torra dirigeixi una carta a la degana en funcions i contrincant en els comicis per exigir «joc net».

Com ja va passar fa quatre anys, el col·legi professional vol fomentar la participació dels seus associats, i per això elvot podrà ser tant electrònic compresencial. Els col·legiats han pogut recollir, des de fa dies, les credencials en alguna de les seus col·legials (a la principal, a Barcelona, o en qualsevol de les altres 11) i, entre les 8.00 hores del dimecres 9 i les 20.00 hores del dijous 10, podran emetre el vot electrònicament.

Temes:

Arquitectura