Abús sexual als Sanfermines

Els nous àudios de 'La manada' abans i després de l'abús sexual: «'El Prenda' està molt sortit»

L'advocat de quatre dels joves demanarà aquest dijous o divendres la seva posada en llibertat

1
Es llegeix en minuts
Atlas / EP

Han transcendit aquest dijousnous àudios del cas de La manada . Concretament, es tracta de missatges gravats just abans i just després d'abusar sexualment de la noia a Pamplona. Destapats per Telecinco, són les converses que els amics dels condemnats van intercanviar amb ells després que aquests cometessin els abusos en un portal i continuessin la gresca pels carrers de Pamplona.  El líder de La manada: «Tan bon punt ejaculàvem, anàvem marxant»La manada

Primer, abans de l'abús, van enviar àudios al seu xat d'amics de La manada.Després,El Prendava explicar que havien estat amb la noia i després va arribar el silenci: els havien detingut. Llavors, el grup d'amics de Sevilla va començar a sospitar que els arrestats eren ells i aquesta va ser una de les seves converses.

En aquests enregistraments que no apareixen en el sumari –alguns dels quals es graven davant de la víctima–, els acusats bravategen amb els seus amics pel grup de WhatsApp, demanen a la noia que enviï una salutació per aLa manadai descriuen l'actitud d'alguns dels presents. «Quillo, em sembla que estic veientEl Prenda. (...) Ell, allà, fotent mà per totes bandes amb la cara que se li posa quan s'escalfa», diuen, a la qual cosa l'interlocutor respon sense expressar sorpresa: "Va molt sortit i es posa superfastigós.  (...) Sembla que estigui veient un expositor de pollastres rostits»

També s'han vist noves fotografies, en les quals posen amb uniformes de la Guàrdia Civil. Els hi ha deixat l'agent del grup: Antonio Manuel Guerrero. En aquestes imatges arriben fins i tot a apuntar amb armes que, si són veritables, podria portar-los un nou problema legal.  

L'advocat demana la llibertat

Agustí Martínez Becerra, advocat de quatre dels cinc integrants deLa manada, té previst sol·licitar aquest dijous o divendres la posada en llibertat dels condemnats per abús sexual mentre continua el procés judicial amb la presentació dels recursos a la sentència.

Notícies relacionades

La sol·licitud es registrarà davant de la Secció Segona de l'Audiència de Navarra, la mateixa sala que la setmana passada va condemnar als acusats a nou anys de presó per abusos sexuals i els va absoldre d'agressió sexual.

Martínez Becerra ha justificat la seva petició tenint en compte que un dels magistrats va optar per l'absolució dels acusats i els altres dos els van absoldre d'agressió sexual i els van condemnar per abús.