AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Absolts dos sanitaris d'una ambulància acusats de violar una pacient

El tribunal destaca les contradiccions de la dona i l'absència d'altres elements incriminatoris

zentauroepp42759765 barcelona  02 04 2018 sociedad juicio contra dos ambulancier180403115839

zentauroepp42759765 barcelona 02 04 2018 sociedad juicio contra dos ambulancier180403115839 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'Audiència de Barcelona ha absolt dos sanitaris d'una ambulància que van ser acusats per una dona d'haver-la agredit sexualment a l'interior del vehicle el 21 d'agost del 2015 a Barcelona. El tribunal de la Secció Cinquena exculpa els imputats, que s'enfrontaven a una pena de set anys de presó, pels dubtes que hi ha en el seu relat, les “generalitats” en alguns aspectes de la seva declaració, les contradiccions en què va incórrer i “l'absència d'elements objectius de corroboració perifèrica”. Els magistrats també al·leguen que seria lògic que la ingesta d'alcohol juntament amb la medicació que prenia la dona li produís una afectació de les seves facultats psicofísiques, i s'hi ha d'afegir una discussió que va mantenir abans dels fets amb un amic.

La denunciant, Carmen, es va desmaiar entre Josep Tarradellas i el carrer Numància. Els mossos que la van atendre en un primer moment van trucar a una ambulància. El desmai s'hauria pogut produir per la barreja de la medicació que la víctima prenia i la ingesta d'alcohol. Quan va arribar el vehicle, els dos sanitaris, un d'ells conductor, la van reanimar.

El trasllat que mai va existir

Notícies relacionades

Al tenir la tensió baixa, la van voler traslladar a l'Hospital del Sagrat Cor. Però mai hi van arribar. A partir d'aquí, les versions dels uns i dels altres són diferents. Els imputats van assegurar a la vista que la suposada víctima no va voler que la portessin a un centre hospitalari. Carmen, en canvi, va explicar que quan era dins de l'ambulància els dos tècnics sanitaris van abusar d'ella.

La sentència destaca que la dona va explicar al judici que hi havia dues persones sempre dins del vehicle, fins i tot quan l'ambulància es va posar en marxa. La sentència indica que això és impossible, ja que al cotxe només hi havia els dos acusats i no hi havia una tercera persona. Carmen també va relatar que després d'agredir-la sexualment, els sanitaris la van acompanyar a casa. El tribunal afirma que aquesta afirmació resulta sorprenent, ja que no és creïble que les mateixes persones que suposadament l'havien agredit sexualment després la portessin fins al seu domicili.

Temes:

Violacions