Anar al contingut

DESTACATS DEL DIA

Un Sant Jordi excepcional i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Viladecans avança Sant Jordi amb activitats tot el cap de setmana.

Viladecans avança Sant Jordi amb activitats tot el cap de setmana. / PERIODICO

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Un any més els carrers s'omplen de parades de roses i llibres per celebrar el dia de Sant Jordi. Els llibreters auguren bones vendes considerant que avui coincideix amb un dia laborable. Aquest serà, no obstant, un 23 d'abril atípic, pel que fa als actes i les tradicions institucionals als quals el 155 ha posat punt final. Una de cada deu roses serà groga.


La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. / DAVID CASTRO

2) El 64% dels votants del PP consideren que Cristina Cifuentes hauria de dimitir, segons el Baròmetre Polític d'Espanya del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) elaborat per a EL PERIÓDICO. El 73% dels simpatitzants de Ciutadans consultats demanen que el partit taronja recolzi la moció de censura del PSOE contra la mandatària de la Comunitat de Madrid.


Beatriz M. Rius, estudiant del màster de Formació del Professorat d'Educació Secundària a la UPF-UOC. / PAU MARTÍ 

3) Estudiants de màsters es mostren indignats per l'escàndol al voltant de la presidenta madrilenya i temen que el cas perjudiqui el prestigi dels seus estudis. EL PERIÓDICO recull el testimoni d'alumnes d'aquests postgraus.


L'exconseller Germà Gordó, un dels investigats en la causa del 3%. / EL PERIÓDICO

4) L'Audiència Nacional assumeix la investigació del 'cas 3%'. El jutjat del Vendrell que instruïa el cas es va inhibir a petició de la Fiscalia Anticorrupció. El jutge afirma en una interlocutòria que les obres eren assignades "fora de la llei a canvi de donacions" per a CDC.


Silvia González, al seu pis d'Esplugues de Llobregat. / JOAN CORTADELLAS

5) Més de 72.000 famílies van necessitar ajudes públiques per fer front a l'arrendament d'un pis el 2017. Els llogaters poden arribar a destinar més del 60% dels seus ingressos en grans ciutats com Barcelona. Alguns d'ells expliquen la seva experiència a EL PERIÓDICO.

0 Comentaris
cargando