Primer cas al país

Un cambodjà mata la seva dona i després se suïcida en directe a Facebook

El jove va retransmetre el moment en què es llançava per un pont al riu Mekong

undefined33826333 files  this file photo taken on may 10  2012 shows a view of171221123849

undefined33826333 files this file photo taken on may 10 2012 shows a view of171221123849 / KAREN BLEIER

1
Es llegeix en minuts

Un home cambodjà va assassinar la seva exdona i després va saltar d'un pont en un suïcidi que ha transmès en directe a Facebook, ha afirmat la policia d'aquest país aquest divendres. Facebook és la plataforma de xarxes socials preferida pels cambodjans. Gairebé un terç dels 15,8 milions d'habitants del país són usuaris d'aquesta xarxa, que s'ha convertit en una font important d'informació, especialment per als joves.

Precisament l'assassí i suïcida és un jove, Ra Chhay Rath, de 21 anys, que va assassinar la seva dona en una escola aquest dijous i després va anar cap a un pont des d'on va saltar al riu Mekong. El seu cos no ha sigut trobat. "No havia succeït mai abans. Ha sigut el primer cas", ha assegurat a Reuters el portaveu de la policia, Kirth Chantharith, referint-se a la transmissió del suïcidi.

Notícies relacionades

Reuters ha pogut accedir al vídeo del suïcidi divendres, unes imatges que han sigut compartides per usuaris de Facebook. En un primer moment no va quedar clar si algú havia informat sobre el vídeo o si havia sol·licitat la seva retirada. Un portaveu de Facebook a Singapur va dir que la companyia no podia comentar el cas de Cambodja. L'any passat, Facebook va dir que ampliaria el seu software de reconeixement de patrons després de proves exitoses als Estats Units per detectar usuaris amb intenció suïcida.

 

Temes:

Facebook