DESTACATS DEL DIA

ETA demana perdó pel "desmesurat" dolor causat i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp42986885 a woman watches a news program announcing the dissolution of180419090802

zentauroepp42986885 a woman watches a news program announcing the dissolution of180419090802 / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) A 15 dies de la seva dissolució oficial, ETA ha fet públic aquest divendres un comunicat en què demana perdó pel "patiment desmesurat" causat a les seves víctimes. La banda admet la seva "responsabilitat directa" i expressa el seu compromís amb la reconciliació i que la violència no es torni a repetir.


2) Rivera demanarà el cessament de Montoro si va mentir al negar pagaments de la Generalitat per al referèndum. El Govern espera que el seu titular d'Hisenda sàpiga dissipar com més aviat millor els dubtes del Suprem.

Albert Rivera atén els mitjans de comunicació. / EFE


3) El Consell de Ministres aprovarà avui el cessament de dos alts càrrecs de la Generalitat: Agustí Colomines, excap de la fundació CatDem i director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, i Marina Borrell, directora de Relacions Exteriors. La destitució d'aquesta última es produeix arran de la intervenció de l'exconseller Lluís Puig en un acte de la delegació de la Generalitat a Brussel·les.

GUILLERMO MOLINER / Agustí Colomines, en una imatge del 2010 / 


Notícies relacionades

4) Miguel Díaz-Canel, elegit president de Cuba amb el 99,83% dels vots de l'Assemblea Nacional del Poder Popular. "Ningú aconseguirà el propòsit de doblegar la Revolució", declara el successor de Raúl Castro en el seu primer discurs.

Miguel Díaz-Canel.


5) Rebel·lió contra els nous comptadors de la llum. Usuaris i municipis apunten que perjudiquen la salut i vulneren la privacitat.

FERRAN SENDRA / Una usuària inspecciona un dels nous comptadors de la llum.  /