En un control

Enxampat amb més de 100 quilos de maria un alemany a la Jonquera

El conductor portava la droga en un cilindre acabat de pintar per camuflar-la, però els gossos de la policia la van detectar igualment

zentauroepp42980025 un agent de la policia espanyola inspeccionant el cilindre p180418121602

zentauroepp42980025 un agent de la policia espanyola inspeccionant el cilindre p180418121602 / Cedida per la policia espanyola

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a la Jonquera la Jonquera un conductor de 36 anys que portava 124 quilos de marihuana a la furgoneta, amagats a l'interior d'un gran cilindre industrial (1,5 metres de diàmetre per 2,5 metres de llarg). Els fets van tenir lloc el 12 d'abril, al voltant de les 18.00 hores, en un control rutinari a la N-II.

El detingut anava amb un vehicle amb matrícula alemanya i va intentar eludir el control. Quan els agents li van donar l'ordre d'aturar-se, va mostrar una actitud nerviosa i va intentar canviar de direcció, cosa que va aixecar encara més les sospites dels agents. Mentre identificaven el conductor, la policia va notar una forta olor de pintura a l'interior del vehicle. A la zona de càrrega, van trobar el cilindre, de color marró, i acabat de pintat. Malgrat la forta olor, la unitat canina del cos va indicar que a l'interior hi havia droga. El cilindre estava ben segellat i els agents van trigar unes hores per aconseguir obrir-lo.

Notícies relacionades

Una vegada obert el cilindre, els agents van descobrir que hi havia 24 bosses de plàstic envasades al buit que contenien un quilo de marihuana cada una. L'home, de 36 anys i de nacionalitat alemanya, havia pintat el cilindre pensant que així podria camuflar la droga.

La policia va decomissar la marihuana i va detenir el conductor, que no tenia antecedents policials, per un delicte contra la salut pública.