Adeu als dimonis

El Vaticà obre un curs d'exorcisme per telèfon

L'Església catòlica diu que s'ha disparat la demanda d'aquest tipus de ritu

exorcismo

exorcismo

1
Es llegeix en minuts

Des d'aquest dilluns, més de 200 catòlics, molts d'ells sacerdots, assisteixen a Roma a un curs d'una setmana de durada en què aprendran a expulsar dimonis que hagin pres possessió d'alguna persona, feina que es pot complir fins i tot per telèfon mòbil.

Les classes inclouen matèries dispars: des d'"artesania a l'Àfrica" fins a "com diferenciar entre possessió demoníaca i malaltia mental", a més d'una guia "pas a pas" per expulsar dimonis. El curs s'ofereix en moments en què s'ha disparat la demanda d'exorcismes.

Ernest Simoni, cardenal d'Albània, va explicar durant la primera sessió com exorcitzar a través del telèfon i com llegir les oracions d'exorcisme en llatí de manera similar a si es complís el ritu en persona.

Funcionaris de l'Església catòlica van indicar que el nombre de possessions diabòliques registrades va en augment, tot i que no van oferir xifres oficials.

El pare Benigno Palilla, exorcista de la diòcesi de Palerm, va declarar al febrer a Ràdio Vaticà que ha fet uns 50 exorcismes en els últims dos anys i mig.

Notícies relacionades

El curs, dirigit a exorcistes llicenciats, teòlegs, psicòlegs, metges, criminòlegs i historiadors de l'Església, està obert, a més, al públic en general.

Entre els estudiants hi ha unes quantes dotzenes de dones, que rebran un certificat però no autorització per realitzar exorcismes. Només els sacerdots els poden portar a terme, i amb el permís del seu bisbe o amb una llicència especial.