Polèmica

Girona demana sancionar l'Exèrcit per exhibir "elements bèl·lics" durant l'Expojove

L'alcaldessa diu que s'ha de ser "contundent" davant la falta de rigor que han demostrat les Forces Armades amb el codi ètic

mili11

mili11 / JON BARANDICA

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de GironaMarta Madrenas, proposarà que s'imposi una nova sanció a l'Exèrcit per tornar a exhibir "elements bèl·lics" durant l'Expojove d'aquest 2018. I més, assegura, tenint en compte que el jutjat havia permès que les Forces Armades tinguessin estand al saló, però advertint-los explícitament que mantenia el veto a l'uniforme militar ja que contravenia el codi ètic de la Fira.

Per l'alcaldessa, el fet que exhibissin dibuixos on apareixia un soldat armat -cosa que xoca frontalment amb les normes del certamen- deixa clar que l'Exèrcit va actuar de manera "poc rigorosa". "Sabien les tensions que hi havia, i malgrat tot van tornar a exhibir elements bèl·lics. En aquest sentit, s'ha d'actuar amb contundència i per això proposaré al Patronat de Fira de Girona que es procedeixi a sancionar", ha subratllat Madrenas. Es preveu que la reunió on el patronat valorarà el cas tingui lloc a principis de maig. "