Sol i calor

Arriba l'estiuet d'abril, amb més de 20 graus a tot Espanya

Un anticicló dispararà els termòmetres

ee2d0659

ee2d0659 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La primavera hivernal dels últims dies donarà pas aquest dimarts a un estiuet amb sol i calor ja que un anticicló dispararà els termòmetres a més de 20 graus a pràcticament tot Espanya fins a finals de setmana. Les pluges tornaran divendres al sud-oest peninsular i les Canàries amb l'arribada d'una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts). A Catalunya predominarà el sol, tot i que hi haurà núvols en alguns punts.

El portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, ha assenyalat a Servimedia que aquesta setmana hi haurà en general "temperatures més altes de les pròpies de l'època", ja que seran entre cinc i 10 graus superiors a l'habitual a la meitat nord peninsular, perquè "un anticicló se situarà als voltants de la península, cosa que propiciarà el temps estable".

Les temperatures pujaran especialment aquest dimarts, amb ascensos notables en àmplies zones de l'interior de la península. De fet, hi haurà fins a 8 graus més a Logronyo, Pamplona i Vitòria; 7 a Bilbao, Conca, Segòvia i Terol, i 6 a Àvila, Burgos, Jaén, Salamanca, Sant Sebastià, Sòria i Saragossa.

Totes les capitals de província arribaran aquest dimarts a 20ºC o els superaran, excepte Santander, que es quedarà en 18ºC, així com la Ciutat Autònoma de Ceuta (18). Les més caloroses seran Múrcia (27); Bilbao, Còrdova, Girona i Sevilla (25), i Granada, Huelva, Jaén, Logronyo, Santa Cruz de Tenerife i Saragossa (24).

Notícies relacionades

Els termòmetres marcaran valors més suaus només en zones muntanyoses, com la serralada Cantàbrica, el Sistema Central, el Sistema Ibèric, els Pirineus o les serres orientals d'Andalusia.

 

Temes:

Primavera Calor