AL PALLARS JUSSÀ

Els Mossos busquen dues persones sepultades per una esllavissada

Un testimoni ha relatat als Mossos que al cotxe hi viatjaven dues persones

Els familiars d'un matrimoni de septuagenaris d'un poble pròxim han denunciat la seva desaparició

clipboard01

clipboard01

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Carlos Daniel Márquez

Una esllavissada de grans dimensions després de les intenses pluges dels últims dies ha sepultat un vehicle aquest dilluns a la carretera LV-9124 (sota tutela de la Diputació de Lleida), a l'altura del quilòmetre 5, a Castell de Mur (Pallars Jussà). La via ha quedat tallada entre els quilòmetres 2,5 i 6. Un testimoni ha relatat als Mossos d'Esquadra que a l'interior del cotxe hi viatjaven dues persones. La policia catalana i els bombers han aturat al fer-se de nit les tasques de rescat.

Imatge aèria de l'esllavissada / BOMBERS DE LA GENERALITAT

L'alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, ha explicat a aquest diari que els dos ocupants del vehicle podrien ser una parella d'uns 75 anys, residents a Sant Esteve de la Sarga, que tornaven del mercat de Tremp. Els seus familiars han donat el senyal d'alarma al no tornar a casa i això ha coincidit amb el fet que sota de les roques ha aparegut runa que coincidiria amb les característiques del seu vehicle. 

Just sota de la zona afectada, segons ha relatat l'alcalde, hi ha un poble abandonat, les Esplugues. Els seus veïns, o això és el que s'explica, havien marxat cansats de la constant caiguda de pedres sobre el municipi. Segons Mullol, era freqüent la presència de roques a la calçada (un senyal que ja adverteix de les possibles esllavissades), però eren petites pedres que no feien pensar que pogués passar un corriment de terres d'aquestes dimensions. "Això no havia passat mai", ha explicat. 

Notícies relacionades

Els Mossos han rebut l'avís a les 15.14 hores i fins al lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Mossos i una unitat de muntanya d'aquest cos policial, cinc dotacions dels bombers, més un helicòpter amb especialistes de muntanya (GRAE), una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i un geòleg de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. 

Un portaveu de la policia catalana ha assegurat que l'esllavissada ha sigut "molt espectacular" i "de grans dimensions", i que els serveis d'emergències han hagut de retirar-se en un primer moment "perquè els corriments de terres no paraven". Finalment, han pogut accedir al lloc per intentar rescatar el vehicle.