OPERACIÓ IMMOBILIÀRIA

Un empresari d'origen saudita compra el palauet dels ducs de Palma a Barcelona

Laith Pharaon dirigeix la societat propietària del Soho House i controla hotels de luxe a tot el món

jcarbo42960584 urdangarin180416193630

jcarbo42960584 urdangarin180416193630 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

La mansió a Barcelona que Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin van abandonar l'agost del 2013 per establir la seva residència a Suïssa ja té nou propietari. Segons Vanitatis, es tracta de l'empresari Laith Pharaon (Londres, 1968), fill d'un magnat saudita i director executiu d'una empresa amb actius immobiliaris per tot el món. 

Es desconeix el preu de l'operació, encara que segons aquest portal, que assenyala que el nou titular ja surt al registre de la propietat número 8 de Barcelona, aquest empresari hauria demanat a Banca March una hipoteca de 4,6 milions d'euros. Fa dos anys, els ducs de Palma van tancar la venda del palauet per 6,9 milions. Encara que el comprador no es va fer públic, mig any després es va saber que es tractava de la societat Southbury Holding SARL, amb seu a Luxemburg. 

Hotels de luxe

Notícies relacionades

Pharaon és director executiu d'Orca Holding, una companyia amb oficina a la Diagonal de Barcelona dedicada a l'explotació d'hotels de luxe. A la capital catalana són els propietaris del Soho House, un dels més selectes de la ciutat, situat a la plaça del Duc de Medinaceli que s'acaba d'inaugurar. També controlen el restaurant Cecconi's, situat als baixos de l'hotel. 

Per poder desfer-se de la casa, l'exjugador d'handbol i la germana de Felip VI van haver d'aconseguir l'aixecament de l'embargament que pesava sobre la meitat de la finca. La parella es va comprometre a pagar al jutjat, en concepte de responsabilitat civil, gairebé 2,4 milions d'euros. Segons Vanitatis, la mansió està sent sotmesa a una profunda transformació, tant exterior com interior.