Així va consolar el Papa un nen el pare del qual, ateu, havia mort

El papa Francesc assegura al petit Emanuele que Déu no abandona les persones bones

papa

papa

2
Es llegeix en minuts

El papa Francesc va assegurar aquest diumenge que Déu no abandona les persones bones, al contestar la pregunta que li va fer a cau d'orella un nen, que volia saber si el seu pare, que era ateu i que va morir fa poc, era al cel.

Durant una visita efectuada a la parròquia de San Pablo de la Cruz, al barri de Corviale, a la perifèria de Roma, Jorge Mario Bergoglio va respondre a les preguntes dels fidels, entre els quals hi havia Emanuele, un nen d'uns deu anys, a qui se li va esquinçar la veu pel plor.

Davant aquesta situació, el papa Francesc el va animar a fer la seva pregunta a cau d'orella, el va abraçar i tots dos van conversar durant alguns minuts. Posteriorment, el pontífex va demanar permís al nen per revelar la seva inquietud.

Va explicar que Emanuele li va explicar que el seu pare va morir fa poc i que tot i que no era creient havia batejat els seus quatre fills, però el seu dubte era "si el papa era al cel".

"Que bonic que un fill digui que el seu pare era bo. Un bonic testimoni d'aquell home perquè els seus fills puguin dir d'ell que era un home bo. Si aquest home ha sigut capaç de tenir fills així, és veritat que era un gran home", va explicar.

Francesc va ressaltar que encara que aquest home "no tenia el do de la fe, no era creient, va fer batejar els fills" i, davant el dubte d'Emanuele, va contestar: "Qui diu qui va al cel és Déu".

Llavors, Francesc va preguntar als presents: "¿Déu abandona els seus fills quan són bons?", i ells van respondre "no" en cor.

"Bé, Emanuele, aquesta és la resposta. Déu segurament estava orgullós del teu pare, perquè és més fàcil que, sent creient, es bategi els fills que, sent no creient, batejar-los. I segurament això a Déu li ha agradat molt", va afegir.

Fins i tot els mafiosos

I va concloure: "Parla amb el teu pare, resa al teu pare. Gràcies, Emanuele, per la teva valentia".

Una altra de les preguntes al Papa va ser si tots, "fins i tot els no batejats", som "fills de Déu", i Bergoglio va explicar: "Tots som fills de Déu, fins i tot els que són d'altres religions llunyanes".

Notícies relacionades

"Fins i tot els mafiosos, encara que aquests prefereixin comportar-se com a fills del diable", va assenyalar.

Els nens també el van interrogar sobre el que va sentir quan va ser elegit Papa i va contestar que "no va sentir por, ni una gran alegria (...), sinó una gran pau".