Temps hivernal

Tornen les pluges i la neu

Un total de 38 províncies estan en risc de pluja, neu, vent, onatge

zentauroepp41120267 graf144  valencia  espa a   29 11 2017   las precipitaciones171208140314

zentauroepp41120267 graf144 valencia espa a 29 11 2017 las precipitaciones171208140314 / JUAN CARLOS CARDENAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 38 províncies tindran aquest dimarts activats avisos de risc (groc) o risc important (taronja) per fenòmens meteorològics adversos, com pluja, neu, vent o fenòmens costaners, segons ha avisat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). A Catalunya s'esperen amb més intensitat i generalitzades per a aquest dimecres, dijous i divendres, informa el Meteocat.

Pel que fa a aquest dimarts, la pluja tindrà en risc Ceuta i Cadis perquè s'esperen acumulacions de fins a 40 litres per metre quadrat en 12 hores; el vent ha motivat l'avís taronja per a Almeria i Cadis, on hi pot haver ratxes màximes de 100 quilòmetres per hora. Per vent però amb avís groc el risc també afectarà Granada, Jaén, Màlaga, Sevilla, Albacete, Ceuta, Eivissa, Formentera i Múrcia.

Els avisos per fenòmens costaners tindran risc important a la costa de Pontevedra, la Corunya, Lugo, Astúries, Múrcia, Cadis i Ceuta, i tindran avís groc Cantàbria, Alacant, Eivissa, Formentera, Mallorca i totes les illes de les Canàries menys El Hierro, així com Almeria, Granada, Màlaga i Huelva.

Nevades

A més, el risc important per nevades es mantindrà aquest dimarts a Barcelona, Girona, Lleida i Osca,  i l'avís groc afectarà Lugo, Ourense, Astúries, Cantàbria, la Rioja, Navarra, Madrid, Càceres, Conca, Guadalajara així com totes les províncies de Castella i Lleó menys Valladolid.

Notícies relacionades

En general l'Aemet espera per a aquest dimarts nevades en zones altes de la Península; precipitacions que seran localment fortes o persistents a l'àrea de l'Estret i vent fort en zones d'Andalusia.

Finalment, el vent bufarà de component nord a les Canàries i predominaran les components sud i oest a la resta. El vent bufarà amb intensitat forta a l'àrea de l'Estret i litoral d'Alborán, i amb intervals de fort en altres zones d'Andalusia, litoral sud-est peninsular, el Pirineu i les Balears.

Temes:

Pluges Neu