Un problema tècnic causa pertorbacions en vols a tot Europa

Un problema tècnic causa pertorbacions en vols a tot Europa

CHARLES PLATIAU (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

Un problema tècnic en un dels sistemes de control de l'Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria, Eurocontrol, provoca aquest dimarts pertorbacions en el trànsit aeri i podria provocar endarreriments en la meitat dels vols, ha informat aquesta agència. Les pertorbacions han afectat l'aeroport del Prat, en vols internacions que han patit endarreriments.

En un comunicat, l'organisme encarregat de la gestió del trànsit aeri al continent informa que ha detectat un problema en el seu sistema de gestió del flux tàctic reforçat (ETFMS, en les seves sigles en anglès), utilitzat per regular el flux de vols a Europa, i això l'ha portat a la reducció de la capacitat de l'espai aeri fins a un 10% com a mesura de contingència.

Notícies relacionades

"El problema amb l'ETFMS ha sigut identificat i estem treballant per tornar a operar amb normalitat", ha anunciat en un comunicat l'Eurocontrol, que ha assegurat que el problema tècnic no ha generat cap mena de risc en la seguretat dels vols.

S'esperaven un total de 29.500 vols durant aquesta jornada de dimarts, i aproximadament la meitat podrien tenir endarreriments a causa de la interrupció del sistema, ha manifestat l'organisme.