Anar al contingut

DECISIÓ JUDICIAL

Un jutjat suspèn el veto a l'Exèrcit al saló Expojove de Girona

L'Advocacia de l'Estat havia recorregut la decisió de la direcció del certamen

Els militars, no obstant, no podran portar uniforme a l'estand de la fira

J. G. Albalat

Un jutjat suspèn el veto a l'Exèrcit al saló Expojove de Girona

JON BARANDICA

El Jutjat de Primera Instància número 1 de Girona ha suspès cautelarment l'exclusió de les Forces Armades del saló Expojove, especialitzat en oportunitats laborals i formatives, que havia acordat el comitè executiu de la fira de mostres d'aquesta ciutat. El jutge ha admès les mesures cautelars sol·licitades per l'Advocacia de l'Estat, en representació del Ministeri de Defensa, tant per a l'edició d'aquest any com per a les dues següents, que era el període de veto establert pel suposat incompliment del reglament del certamen.

La presència habitual de l'Exèrcit a la la fira Expojove, que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril, s'havia condicionat l'any passat al fet que les persones que atenguessin el taulell no lluïssin uniforme militar i la seva exclusió aquest 2018 es justificava en un incompliment d'aquesta normativa. En aquest sentit, el jutge ha confirmat l'acord d'excloure la presència de personal uniformat de les Forces Armades a l'estand.

A Barcelona, l'Exèrcit participa, no exempt de polèmica, al Saló de l'Ensenyament, al festival Ciutat de les I·lusions, que se celebra durant la festes nadalenques.