IMATGE ESTEREOTIPADA

El sindicat d'infermeria exigeix la retirada d'un bolígraf sexista

L'article de papereria mostra una professional de la sanitat que porta un vestit ajustat, amb la faldilla curta i l'escot pronunciat

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat d'infermeria Satse ha exigit la retirada d'un bolígraf que comercialitza les cadena de botigues Ale-Hop amb una imatge sexista de les infermeres.

En una nota de premsa, el sindicat denuncia que les botigues Ale-Hop inclouen en el seu catàleg d'articles de papereria un bolígraf d'una infermera amb vestit ajustatfaldilla curta i escot pronunciat.

El president del sindicat d'Infermeria, Manuel Cascos, s'ha dirigit per escrit al responsable a l'empresa propietària de les botigues per traslladar-li el rebuig i el malestar profund dels professionals d'infermeria per la comercialització del bolígraf "amb una imatge estereotipada i sexista de les dones infermeres que atempta contra el seu honor i la seva dignitat".

"Fantasies d'índole sexual"

"No és admissible que, en ple segle XXI, es mostri les professionals d'infermeria com a dones amb vestits ajustats i curts, i una anatomia voluptuosa procliu a suggerir determinats pensaments o fantasies d'índole sexual", subratlla el president de Satse en el comunicat.

El sindicat fa anys que demana a administracions públiques, institucions, empreses i mitjans de comunicació que no recorrin a aquesta mena de "clixés" denigrants i perjudicials si es refereixen públicament a les infermeres i que facin tot el possible perquè no es tornin a repetir. Per això, ara reclama que aquests bolígrafs siguin retirats de la venda al públic de manera immediata i que no es tornin a incloure en catàlegs i promocions futures. 

Notícies relacionades

Aquest últim cas se suma a molts altres casos de comercialització de productes i difusió d'imatges i missatges atemptatoris contra la dignitat de les professionals sanitàries, fonamentalment infermeres, que se segueixen produint de manera contínua i constant al nostre país, assegura l'organització sindical.

Observatori de la Dona

Per això, Satse va proposar a principis d'any a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, la creació d'un Observatori de la Dona en l'àmbit sanitari que treballi per acabar amb la utilització d'estereotips sexistes i denigrants que deterioren greument la imatge i reconeixement social de les infermeres i de la resta de professionals que treballen en el sistema nacional de salut.