3,6 milions d'usuaris actius

L''app'' de cites gais Grindr va compartir dades de VIH dels seus usuaris

L'aplicació va compartir informació amb tercers i sense informar els usuaris, segons una investigació

grindr

grindr

1
Es llegeix en minuts

L'aplicació per a cites gais Grindr va compartir amb tercers i sense informar els seus usuaris les dades que aquests trien difondre en el seu perfil, fins i tot si tenen el VIH, encara que sense finalitats comercials, van revelar aquest dilluns les publicacions especialitzades nord-americanes BuzzFeed News i Techcrunch.

La transmissió d'informació de Grindr a les firmes Apptimize i Localytics, dedicades a optimitzar aplicacions, va ser identificada en principi per l'organització sense ànim de lucre noruega SINTEF, han revelat les versions periodístiques.

Grindr, fundada el 2009 i que compta amb més de 3,6 milions d'usuaris actius diàriament a tot el món, va facilitar a aquestes companyies part de la informació com l'estat de VIH i les dades de l'última prova, va explicar BuzzFeed News.

Altres dades, entre elles la ubicació GPS, identitat del telèfon mòbil, gènere, edat, "tribu" (subcultura gai), interès de l'usuari (amistat o relació), correu electrònic, a vegades es van transmetre a través de "text sense format" o sense encriptar, cosa que les fa vulnerables a pirates informàtics, segons les versions.

"L'estat de VIH està vinculat a tota l'altra informació. Aquest és el problema principal", va explicar Antoine Pultier, investigador de SINTEF, a BuzzFeed News.

La seguretat de l'usuari

Cooper Quintin, de l'equip de tecnologia i investigació en seguretat de l'organització Electronic Frontier Foundation, va assegurar també a BuzzFeed News que aquesta "és una pràctica especialment dolenta que pot posar la seguretat de l'usuari en risc".

Per James Krellenstein, integrant del grup defensor de persones amb sida ACT UP New York, aquest fet suposa una "violació extremadament flagrant dels estàndards bàsics" que esperarien d'una companyia que es promociona com a defensora de la comunitat gai.

Va assenyalar, a més, que Grindr és un lloc "relativament únic" per revelar la condició VIH.

Notícies relacionades

Consultades al respecte, fonts de Grindr van dir que Apptimize i Localytics ajuden a millorar aquesta aplicació. "No es ven informació d'usuari de Grindr a tercers", va puntualitzar el cap de tecnologia de l'app, Scott Chen, en un comunicat, i va assenyalar que "milers d'empreses utilitzen aquestes plataformes de gran prestigi".

Segons el portaveu, "la informació limitada que es comparteix amb aquestes plataformes es realitza sota estrictes termes contractuals" per garantir el "més alt nivell de confidencialitat, seguretat de dades i privacitat de l'usuari".