Campanya de sensibilització

Edificis singulars es tenyiran de blau aquest dilluns per visibilitzar l'autisme

Un total de 265 monuments i edificis d'Espanya secundaran la iniciativa mundial 'Light it up blue'

autism-speaks

autism-speaks

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Edificis emblemàtics d'Espanya es tenyiran de blau aquest dilluns en favor de la inclusió social de les persones amb autisme en el marc de la campanya de sensibilització Trenquem junts barreres per l'autisme. Fem una societat accessible.

Coincidint amb la celebració el dia 2 d'abril del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme, s'il·luminaran edificis com la Sagrada Família, la catedral de Barcelona, les muralles de les Drassanes, el palau Macaya, CosmoCaixa, CaixaForum, la façana de l'Ajuntament de Barcelona, l'Arc del Triomf, el parc Güell o el Gran Teatre del Liceu, han informat fonts de l'associació Aprenem. A Espanya, entre altres, la Cúpula del Mil·lenni a Valladolid; el Parlament a Navarra; el palau de Los Momos a Zamora, i l'aqüeducte de Segòvia seran altres edificis que secundaran la iniciativa mundial Light it up blue

Seran un total de 265 monuments i edificis de tot Espanya els que s'il·luminaran de blau a petició de l'associació Autisme Espanya, que vol visibilitzar les barreres a què s'enfronten cada dia les persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) i les seves famílies.

En un comunicat, l'associació explica que es pretén que la societat entengui quines són aquestes barreres, ja que això permetrà "una millor adaptació a les necessitats de les persones amb TEA i reforçarà la seva inclusió en tots els àmbits socials".

Notícies relacionades

A més, demana que es garanteixi la detecció precoç dels TEA en diferents contextos (sanitari, educatiu i social), així com el diagnòstic especialitzat i una atenció precoç interdisciplinària, específica i basada en l'evidència científica.

També considera indispensable afavorir l'accés de la persona adulta amb autisme a una feina i a la vida independent, i promoure una educació especialitzada, inclusiva i de qualitat per als alumnes amb TEA flexibilitzant i innovant l'oferta educativa existent.

Temes:

Autisme