Anar al contingut

PRESUMPTE CAS DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

El pare de Getafe va deixar una nota que indica que ell va matar els seus dos fills abans de l'incendi

"No vull que pateixin", va escriure el pare en un manuscrit trobat al lloc del seu suïcidi

L'home que va acabar amb la vida dels menors de 13 i 8 anys estava en procés de separació

Luis Rendueles

Lhome de 46 anys es va treure la vida tirant-se a les vies del tren. / ATLAS VÍDEO

El pare dels dos nens que van ser trobats morts calcinats a l'interior de la vivenda familiar a Getafe va deixar una nota en què indicava que ell havia sigut l'autor dels fets, i per tant haurien mort abans de l'incendi. "No vull que pateixin", va escriure en un manuscrit trobat al lloc del seu suïcidi, a l'estació Getafe Industrial, a dos quilòmetres del domicili familiar.

José Alberto Gálvez, espanyol i de 46 anys, va acabar amb la vida dels seus fills Alejandro, de 13 anys i en cadira de rodes, i Marina, de 8, abans que les flames cremessin aquest pis de la localitat madrilenya.

Tant des de la Policia Nacional com des de l'Ajuntament de Getafe han coincidit a destacar que no hi havia denúncies prèvies per maltractaments i que l'home, de 46 anys, tampoc tenia antecedents penals. Tampoc hi havia requeriments policials per part de la Policia Local d'haver hagut d'intervenir al domicili d'aquesta família. 

Segons la policia, els menors havien passat la tarda amb el seu pare. Ell i la mare dels nens estaven en procés de separació. 

Incendi sufocat

El 112 rebia dimarts un avís a les 20.15 hores d'un incendi en una vivenda a la plaça de Benjamín Palencia de Getafe, i cap a les 20.20 hores, el de l'atropellament del pare de les víctimes.  

Els bombers van sufocar ràpidament l'incendi. Els germans van ser trobats morts a l'habitació de la vivenda on s'havia produït l'incendi, i la troballa dels cadàvers sobre el llit matrimonial va arribar després que els Bombers haguessin extingit les flames, que no van afectar altres habitacions.

Els sanitaris del Summa traslladats a l'immoble van confirmar la mort dels menors, que va provocar a la seva mare una forta crisi d'ansietat. La dona va ser traslladada després a dependències municipals, on va ser atesa juntament amb altres membres de la família.

Concentració a Getafe

Més de mil veïns s'han congregat a la plaça de l'ajuntament de Getafe a les dotze del migdia per donar suport a la família. L'alcaldessa de Getafe, Sara Hernández, ha demanat "prudència" i "paciència per deixar treballar la policia" i ha assegurat que la mare dels menors morts, Raquel M. M., no havia presentat cap denúncia per violència de gènere "ni a la Policia Municipal ni a la Policia Nacional".

L'alcaldessa ha explicat que la dona, professora de francès en un col·legi i a l'Escola d'Idiomes a Getafe, és molt coneguda a la localitat perquè ha ocupat diversos llocs en associacions que treballen pels drets de nens amb discapacitat, com Dedines i Alma, aquesta última cofundada per ella. "Estava molt conscienciada per la discapacitat del seu fill gran", ha afegit Hernández, que ha qualificat la Raquel com a “mare coratge”.

Sobre el pare dels nens, José Alberto Gálvez, els veïns afirmen que "fa deu anys que ho va deixar tot per dedicar-se exclusivament a tenir cura dels fills, sobretot del gran, per les seves necessitats, de manera que no s'entén el que ha fet" i apunten a "problemes del matrimoni, que estava en tràmits de separació o ja s'havia separat".

0 Comentaris
cargando