DISTURBIS A LAVAPIÉS

Ferits tres policies municipals a Lavapiés a l'intentar identificar un senegalès

Diverses persones els han llançat objectes contundents

zentauroepp42526422 mantero lavapies  madrid180315211621

zentauroepp42526422 mantero lavapies madrid180315211621 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tres policies municipals han resultat ferits al llançar-los objectes contundents diverses persones a la plaça de Lavapiés, després que intentessin identificar un ciutadà senegalès que dimarts els va llançar amenaces greus, segons han informat a Europa Press fonts policials.

Aquest matí el Col·lectiu Professional de la Policia Municipal de Madrid (CPPM) ha presentat una querella criminal per un presumpte delicte d'incitació a l'odi contra la Policia Municipal davant la regidora presidenta dels districtes madrilenys d'Arganzuela i Usera, Rommy Arce, per les seves manifestacions arran de la mort del ciutadà senegalès Mmame Mbaye.

El sindicat policial es refereix al tuit publicat per la regidora el 15 de març a les 23.46 hores, gairebé set hores després de la mort del manter per un atac de cor. "Lucrecia Pérez, Samba Martine... avui Mmame Mbage. Els ningú víctimes de la xenofòbia institucional i d'un sistema capitalista que aixeca fronteres interiors i exteriors. El pecat de Mmame, ser negre, pobre i sense papers. Germà, sempre estaràs en el nostre record", va escriure.

Notícies relacionades

La querella de CPPM va ser presentada dimarts a la tarda per via telemàtica. Se suma a l'oficialitzada dilluns pel sindicat Unió de Policia Municipal contra Arce i també contra el cofundador de Podem Juan Carlos Monedero i contra el portaveu del Sindicat de Manters, Malick Gueye, entre altres, també per un delicte d'incitació a l'odi contra aquest col·lectiu policial.

Per la seva banda, l'Associació de Policia Municipal Unificada (APMU) ha anunciat que dijous presentarà una altra querella per injúries contra la regidora presidenta d'Arganzuela i Usera, el Partit Comunista d'Espanya i Esquerra Unitat per les seves manifestacions al respecte. I també una altra per calúmnies contra els responsables de diversos comptes de Twitter que acusaven la Policia de la mort de Mbaye.