PRESUMPTE CAS DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

El pare de Getafe va deixar una nota que indica que ell va matar els seus dos fills abans de l'incendi

"No vull que pateixin", va escriure el pare en un manuscrit trobat al lloc del seu suïcidi

L'home que va acabar amb la vida dels menors de 13 i 8 anys estava en procés de separació

L’home de 46 anys es va treure la vida tirant-se a les vies del tren. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles

El pare dels dos nens que van ser trobats morts calcinats a l'interior de la vivenda familiar a Getafe va deixar una nota en què indicava que ell havia sigut l'autor dels fets, i per tant haurien mort abans de l'incendi. "No vull que pateixin", va escriure en un manuscrit trobat al lloc del seu suïcidi, a l'estació Getafe Industrial, a dos quilòmetres del domicili familiar.

José Alberto Gálvez, espanyol i de 46 anys, va acabar amb la vida dels seus fills Alejandro, de 13 anys i en cadira de rodes, i Marina, de 8, abans que les flames cremessin aquest pis de la localitat madrilenya.

Tant des de la Policia Nacional com des de l'Ajuntament de Getafe han coincidit a destacar que no hi havia denúncies prèvies per maltractaments i que l'home, de 46 anys, tampoc tenia antecedents penals. Tampoc hi havia requeriments policials per part de la Policia Local d'haver hagut d'intervenir al domicili d'aquesta família. 

Segons la policia, els menors havien passat la tarda amb el seu pare. Ell i la mare dels nens estaven en procés de separació. 

Incendi sufocat

El 112 rebia dimarts un avís a les 20.15 hores d'un incendi en una vivenda a la plaça de Benjamín Palencia de Getafe, i cap a les 20.20 hores, el de l'atropellament del pare de les víctimes.  

Notícies relacionades

Els bombers van sufocar ràpidament l'incendi. Els germans van ser trobats morts a l'habitació de la vivenda on s'havia produït l'incendi, i la troballa dels cadàvers sobre el llit matrimonial va arribar després que els Bombers haguessin extingit les flames, que no van afectar altres habitacions.

Els sanitaris del Summa traslladats a l'immoble van confirmar la mort dels menors, que va provocar a la seva mare una forta crisi d'ansietat. La dona va ser traslladada després a dependències municipals, on va ser atesa juntament amb altres membres de la família.

Concentració a Getafe

<span style="font-size: 1.6rem;">Més de mil veïns s'han congregat a la plaça de l'ajuntament de Getafe a les dotze del migdia per donar suport a la família. L'alcaldessa de Getafe, Sara Hernández, ha demanat "prudència" i "paciència per deixar treballar la policia" i ha assegurat que la mare dels menors morts, Raquel M. M., no havia presentat cap denúncia per violència de gènere "ni a la Policia Municipal ni a la Policia Nacional".</span>