DESTACATS DEL DIA

Clam als carrers per unes pensions dignes i altres notícies que has de saber avui, en un minut

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ Històrica mobilització de pensionistes. Centenars de milers de persones surten al carrer per defensar les pensions. Els manifestants exigeixen al Govern de Mariano Rajoy el blindatge constitucional de les prestacions i la seva revalorització d'acord amb l'IPC. A Barcelona, la marea pensionista ha mobilitzat més de 30.000 persones. Domiciano Sandoval, el líder del moviment pensionista, justificava la convocatòria de la protesta perquè "estan en joc no només les pensions dels actuals jubilats, sinó també dels pensionistes del futur". 


2/ Col·lapse independentista. L'anàlisi de José Antonio Zarzalejos sobre l'estat del procés: la divisió interna del secessionisme posa en perill la seva pròpia majoria al Parlament. 


3/ Rússia ordena l'expulsió de 23 diplomàtics britànics en resposta al Regne Unit. El Kremlin ha reaccionat amb una mesura idèntica a la presa per Downing Street pel cas de l'enverinament de l'exespia rus a Anglaterra.


Notícies relacionades

4/ Els Mossos investiguen els tres youtubers britànics que van escalar la Sagrada Família. Els joves es van colar al temple de Gaudí burlant les mesures de seguretat, i quan els vigilants de seguretat els van detectar, es van escapar sense ser detinguts. El responsable de seguretat del monument assumeix que s'hauran de revisar les mesures de control.


5/ Un terç dels futbolistes professionals pateixen depressió o ansietat, segons un estudi de la Federació Internacional de Futbolistes Professionals (FIFPro). El cas del barcelonista André Gomes ha tornat a posar sobre la taula les dificultats d'adaptació d'alguns futbolistes en equips de primer nivell quan arriben a sentir que una majoria els assenyala per no estar a l'altura de les circumstàncies.