Detingut a Berga un home per assassinar la seva mare, líder de dues entitats de salut mental

El presumpte homicida es va presentar ahir a la nit a la comissaria de la Policia Local per confessar els fets

Els Mossos van comprovar que la víctima presentava diverses ferides d'arma blanca i van arrestar aquest veí de la capital del Berguedà

foto 3326640

foto 3326640

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La Policia Local de Berga i els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 37 anys per matar la seva mare, de 56 anys, a la capital del Berguedà, segons fonts policials.

El diari Regió 7 detalla que es tracta de Manela Quesada, presidenta d'Asfam Berga i directora del Grup Hortizó.

El crim va tenir lloc durant la nit passada, al domicili del fill, ubicat al carrer Pietat. El fill es va personar poc després, a les 22.00 hores, a la seu de la policia local i va confessar que acabava de matar la seva mare.

Diverses dotacions d'agents municipals i dels Mossos d’Esquadra es van presentar al domicili i al seu interior van trobar el cos sense vida de la dona. Presentava ferides compatibles amb arma blanca.

Els Mossos van arrestar en aquell instant el fill, i els agents de l'Àrea Criminal d'Investigació de Comarques Centrals s'han fet càrrec de les indagacions.

Notícies relacionades

La víctima era una persona coneguda a la població donada la seva activitat al capdavant de les dues entitats socials. El Grup Horitzó, segons la seva pàgina web, es dedica a facilitar la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental. Asfam Berga pretén donar orientació i ajuda a les persones amb problemes mentals i també als seus familiars. 

El president del consell comarcal del Berguedà, David Font, s'ha mostrat "consternat" davant la notícia de la mort de Quesada: "Una dona vital, lluitadora i sempre positiva davant la vida". Reconeix que continuar amb els projectes que ella liderava serà "dur i difícil".