La neu i el fred obliguen a tallar carreteres a tot Espanya

La circulació de camions queda restringida i s'aconsella l'ús de cadenes

zentauroepp42550229 graf4275  segovia  17 03 2018   una mujer visita segovia que180317133518

zentauroepp42550229 graf4275 segovia 17 03 2018 una mujer visita segovia que180317133518 / PABLO MARTIN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les nevades han obligat aquest dissabte a tancar el trànsit de vehicles en nou carreteres i a l'ús de cadenes o pneumàtics d'hivern en 13 ports del nord peninsular, mentre que al voltant de 505 quilòmetres tenien restriccions diverses per l'acumulació de neu a la calçada.

A Madrid, està prohibit el trànsit de camions a l'AP-6 i és obligatori utilitzar cadenes per circular pels ports de Navacerrada, Cotos, Canencia, Morcuera i Navafría, per la neu, de la qual s'esperen acumulacions de sis centímetres a la serra.

Les màquines llevaneu estan treballant a l'AP-6 des de primera hora del matí i es manté activat el nivell 0 del pla d'inclemències hivernals de la Comunitat de Madrid, que ha avisat els ajuntaments i els organismes perquè estiguin preparats.

A Terol, la Guàrdia Civil ha rescatat aquesta matinada 11 persones, cinc d'elles menors, que havien quedat atrapades a la neu en un camí forestal pròxim al port d'El Portillo de Guadalaviar. El grup, que anava en diversos cotxes, ha hagut de caminar durant uns quants quilòmetres per buscar una zona amb cobertura telefònica i sol·licitar ajuda de la Guàrdia Civil, han informat fonts de l'institut armat.

Totes les persones han sigut trobades en bon estat físic i han sigut traslladades en vehicles oficials a la localitat de Griegos, on tenien allotjament per passar el cap de setmana, davant la impossibilitat de poder moure els seus vehicles.

Afectacions en 13 províncies

Segons la Direcció General de Trànsit (DGT), a les 13.00 hores hi havia 59 trams de carreteres afectats per la neu o el gel, de les quals nou estaven tallats al trànsit de vehicles (nivell negre), en 16 era necessària la utilització de cadenes o portar pneumàtics d'hivern (vermell), en quatre hi havia restriccions als camions (groc) i en 30 la neu a la calçada condicionava el trànsit (verd).

Prop de 505 quilòmetres estaven afectats per diversos tipus de restriccions al trànsit en 13 províncies: Astúries, Àvila, Barcelona, Càceres, Cantàbria, Granada, Osca, Lleida, Navarra, Ourense, Salamanca, Segòvia i Terol.

Pel que fa a la xarxa principal de carreteres, hi havia nivell groc (això és, prohibició del trànsit de camions i límit de 60 km/h per a cotxes i autobusos) en 63 quilòmetres de l'AP-6 a l'altura d'El Espinar (Segòvia). La resta dels trams pertanyen a la xarxa secundària.

Notícies relacionades

Al voltant de 130 quilòmetres de nou carreteres estaven tancats al trànsit. Tres trams eren ports de muntanya situats a Granada (Sierra Nevada, amb l'A-395), Cantàbria (Lunada, amb la CA-643) i Àvila (Peña Negra, amb l'AV-932). Tampoc es podia circular en vies d'Osca (A-135 a Torla), Salamanca (DSA-180 a La Hoya i DSA-191 a Candelario), Barcelona (C-25 a Calldetenes), Càceres (CC-102 a Hervás) i Navarra (NA-2011 a Larrau).

Per un altre costat, una mica més de 200 quilòmetres repartits en 16 carreteres tenien activat el nivell vermell (és a dir, els cotxes poden anar a 30 km/h i amb cadenes o pneumàtics d'hivern i està prohibida la circulació de camions, autobusos i vehicles articulats) en ports de muntanya.

Temes:

Neu Fred Temporals