LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Un jutjat investigarà Willy Toledo per insultar Déu i la Verge Maria

"Aquest país és una vergonya insuportable. El fàstic em supera. Aneu a la merda. Visca el cony insubmís", va dir l'actor al seu perfil de Facebook

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Jutjat d'Instrucció número 40 de Madrid ha obert diligències prèvies contra l'actor Willy Toledo per insultar Déu i la Verge Maria en uns comentaris escrits a Facebook, en què criticava l'obertura de judici oral contra tres dones per la processó d'una gran vagina a Sevilla.

En un escrit, al qual ha tingut accés Efe, la fiscalia informa que ha presentat una denúncia per un delicte contra els sentiments religiosos que ha sigut remesa al Deganat dels Jutjats de la plaça de Castella per al seu repartiment.

Fonts jurídiques han informat que aquesta denúncia ha anat al Jutjat d'Instrucció 40 de Madrid, que ha obert diligències prèvies per aquest procediment, que es va iniciar a partir d'una denúncia formulada al juliol per l'Associació d'Advocats Cristians, que ja ha sol·licitat la seva personació en la causa, per uns comentaris de l'actor a Facebook.

Willy Toledo va escriure un missatge el 5 de juliol de l'any passat en què qualifica d'"energúmena" la titular del jutjat d'instrucció 10 de Sevilla per obrir judici oral contra tres dones acusades d'un presumpte delicte contra els sentiments religiosos per portar a terme "la processó del cony insubmís", en què van portar una gran vagina pel centre de la ciutat andalusa.

"Jo em cago en déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria. Aquest país és una vergonya insuportable. El fàstic en supera. Aneu a la merda. Visca el cony insubmís", va dir l'actor al seu perfil de Facebook.

A més, va qualificar de "repressió" la fiança de 3.600 euros acordada per la jutge per fer front a la multa sol·licitada per l'Associació d'Advocats Cristians, de dotze mesos amb una quota diària de 10 euros, i un euro en concepte de responsabilitat civil. La processó, convocada amb el nom de "la germandat del sagrat cony insubmís", va recórrer diversos carrers l'1 de maig del 2014.

Notícies relacionades

El juny de l'any passat, la jutge Pilar Ordóñez va arxivar provisionalment el cas, que va reobrir l'Audiència de Sevilla arran d'un recurs presentat per l'Associació d'Advocats Cristians.

La jutge considera en la seva ordre de processament que les tres acusades són les organitzadores o promotores de la manifestació, en què -segons uns vídeos- es veu dotze dones amb els caps coberts amb caputxes a manera de penitents i quatre que porten la imatge de l'òrgan genital femení "a manera d'imatge sagrada".