Anar al contingut

A Catalunya

Prohibit fer foc al bosc des d'aquest dijous

En àrees recreatives i en parcel·les d'urbanitzacions es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra

El Periódico

Prohibit fer foc al bosc des d'aquest dijous

Jordi Ribot Punti ICONNA

La Generalitat de Catalunya prohibirà fer foc al bosc sense una autorització prèvia a partir de demà i durant els pròxims set mesos amb l'objectiu d'establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Segons ha informat aquest dimecres el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a partir de demà i fins al 15 d'octubre no es podrà fer foc als terrenys forestals "estiguin o no poblats d'espècies arboraries", i en una àrea de 500 metres "no es podrà encendre foc sigui quina sigui la finalitat".

Aquesta norma, recollida al decret 64/1995, detalla que no es podran cremar restes de poda forestals, agrícoles o de jardineria, ni en marges pròxims a zones forestals sense una autorització prèvia del Departament d'Agricultura.

"Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataespurnes, han detallat.

També quedarà terminantment prohibit tirar objectes encesos, escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa d'inici de foc, així com llançar coets, focs artificials o altres artefactes que continguin foc.

Durant aquest any hi ha hagut 41 incendis forestals a Catalunya, que han cremat un total de 39 hectàrees forestals.