A Catalunya

Prohibit fer foc al bosc des d'aquest dijous

En àrees recreatives i en parcel·les d'urbanitzacions es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra

zentauroepp34802702 incendio forestal180125172145

zentauroepp34802702 incendio forestal180125172145 / Jordi Ribot Punti ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya prohibirà fer foc al bosc sense una autorització prèvia a partir de demà i durant els pròxims set mesos amb l'objectiu d'establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Segons ha informat aquest dimecres el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a partir de demà i fins al 15 d'octubre no es podrà fer foc als terrenys forestals "estiguin o no poblats d'espècies arboraries", i en una àrea de 500 metres "no es podrà encendre foc sigui quina sigui la finalitat".

Aquesta norma, recollida al decret 64/1995, detalla que no es podran cremar restes de poda forestals, agrícoles o de jardineria, ni en marges pròxims a zones forestals sense una autorització prèvia del Departament d'Agricultura.

"Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra ambmataespurnes, han detallat.

Notícies relacionades

També quedarà terminantment prohibit tirar objectes encesos, escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa d'inici de foc, així com llançar coets, focs artificials o altres artefactes que continguin foc.

Durant aquest any hi ha hagut 41 incendis forestals a Catalunya, que han cremat un total de 39 hectàrees forestals.