Anar al contingut

DESTACATS DEL DIA

Xats impliquen caps dels Mossos en l'1-O i altres notícies que has de saber avui, en un minut

El Periódico

Xats impliquen caps dels Mossos en l'1-O i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Caps dels Mossos de Lleida es van conjurar per blindar l'1-O. Els comandaments van deixar rastre en xats sobre el seu boicot i seguiment a la Policia i la Guàrdia Civil, segons la investigació judicial.


2) Mor als 76 anys el físic britànic Stephen Hawking. Impulsor de la teoria del big bang i teòric dels forats negres, Hawking, afectat per ELA des dels 21 anys, ha sigut una de les ments més brillants de la història.

Stephen Hawking, en una imatge del 2013. / ANDREW COWIE (AFP)

3) Ana Julia Quezada confessa que va matar Gabriel Cruz però al·lega que el nen la va atacar amb una destral. L'assassina confessa assegura que ella es va defensar i li va donar "un mal cop". La detinguda va portar diversos familiars de Gabriel a la finca de Rodalquilar quan ja hi havia ocultat el cadàver.

Ana Julia Quezada a la finca de Rodalquilar. / JOSÉ LUIS ROCA


4) Trump endureix la política exterior amb el cessament de Tillerson. El director de la CIA, Mike Pompeo, defensor de la tortura i obsessionat amb l'Iran, serà el pròxim cap de la diplomàcia dels EUA.

Rex Tillerson (esquerra) i Mike Pompeo. / JOSEPH EID / JIM WATSON (AFP)


5) 21 línies exprés i 230 vehicles més per al bus metropolità de Barcelona. L'objectiu és que la freqüència de pas sigui inferior a 10 minuts i que alguns trajectes es retallin en un quart d'hora.