Cinc gossos de caça fereixen de gravetat un ciclista a Miravet

A l'amo dels gossos se l'està investigant per un delicte de lesions i omissió del deure d'auxili

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES

Cinc gossos van ferir de gravetat un ciclista dissabte al migdia en un camí rural que uneix Miravet amb Pinell de Brai (Tarragona) --municipi on resideix la víctima--, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Els animals van tombar l'home de la bicicleta, de 41 anys, i el van mossegar fins que el seu propietari, a uns 100 metres de distància, els va cridar mitjançant una trompeta de caça i va marxar sense auxiliar-lo.

El ciclista va trucar al seu germà, que el va trobar enmig d'un bassal de sang i el va traslladar fins al nucli urbà de Miravet, on l'esperaven els serveis d'emergències, que no l'havien pogut atendre al lloc dels fets ja que no els van poder indicar la localització exacta.

Dues intervencions quirúrgiques

L'ambulància el va portar a l'hospital a Móra d'Ebre (Tarragona) amb lesions greus a les extremitats i a l'esquena  i després d'haver perdut molta sang, de manera que van haver de practicar-li una transfusió. El cicilista ja ha sigut operat en dues ocasions. 

Notícies relacionades

La policia catalana va identificar els gossos i el seu propietari, a qui investiguen pels presumptes delictes de lesions i omissió del deure d'auxili. Una vegada localitzat, l'amo es va presentar voluntàriament diumenge a la comissaria de Móra d'Ebre i va al·legar en defensa seva que, si s'hi hagués acostat, els gossos s'haurien acarnissat més pel seu propi instint caçador -un fet que han corroborat altres caçadors- i per això no ho va fer.

També va argumentar que va marxar del lloc dels fets perquè no creia que el ciclista hagués patit ferides greus. Fonts dels Mossos han assegurat a Efe que el propietari dels gossos, degudament registrats a l'ajuntament i amb xip, ja té un historial per fets semblants amb els gossos, si bé mai havien revestit tanta gravetat. 

Temes:

Gossos Caça