Un incendi arrasa la planta superior de la seu central de Bombers de la Generalitat

S'investiguen les causes d'un foc que s'ha declarat el dia del patró dels bombers

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un incendi va arrasar ahir la part superior de la seu central dels Bombers de la Generalitat, el parc  del cos de Cerdanyola. El foc va cremar completament la tercera planta, lloc on s’allotgen els equips especials d’intervenció, com el GRAE i el GRAF. En aquest pis és on es guarda també la documentació que està relacionada amb la gestió del cos perquè hi ha la divisió de planificació i l’auditoria de serveis.

L’incendi es va declarar de matinada, a dos quarts de tres. Va ser possible controlar-lo a les quatre de la matinada i extingir-lo a les set del matí. Precisament aquest dijous, 8 de març, és el dia del patró dels bombers. El foc, a més a més, ha coincidit amb una sortida de la dotació principal destinada al parc, que estava lluny de la base perquè estava apagant contenidors que s’estaven cremaven.

Al parc, encara que quedaven més bombers, no han pogut fer res contra un incendi que s’ha apagat amb l’ajuda de 17 camions.  No hi ha hagut cap ferit perquè aquesta planta està destinada a oficines i, a aquella hora, estava completament buida. 

Notícies relacionades

Les flames van abrasar completament la planta superior però no van afectar la planta inferior, on hi ha la sala central des de la qual es gestionen les emergències per a tot Catalunya. Fonts d’Interior han subratllat que tota la documentació calcinada està digitalitzada i que les pèrdues són sobretot «sentimentals», i han volgut transmetre el missatge tranquil·litzador en el sentit que el normal funcionament del cos no s’hauria de veure afectat. 

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec d’una investigació que s’haurà de concloure si el foc que ha calcinat la planta noble del parc central dels Bombers ha sigut accidental, o provocat. De moment, no obstant, ni Bombers ni Mossos han trobat, oficialment, cap indici que acrediti que sigui intencionat. Aquesta seu està ubicada en un edifici antic, tan obsolet que no resulta estrany que el foc sigui de naturalesa accidental. Les primeres indagacions apunten que les flames van estar cremant a baixa intensitat durant una bona estona, fins que es va trencar una de les finestres i l’entrada sobtada d’oxigen va accelerar la combustió, que ha deixat sense sostre el parc dels Bombers. 

Temes:

Bombers Incendis