INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Vídeo: el fiscal reclama 15 anys per a un ludòpata que va disparar a boca de canó contra l'encarregat d'una sala de joc

Rigers Hussain va arribar a perdre en les màquines escurabutxaques en una tarda fins a 7.000 euros

La vista ha sigut suspesa a l'Audiència de Barcelona per la malaltia de l'advocada defensora

Imatges en què es veu un home disparant a sang freda al cap d’un altre en un saló recreatiu de Santa Coloma. / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

1 de juliol del 2015. L'albanès Rigers Hussain va entrar a la sala de jocs Sport 333 de Santa Coloma de Gramenet. Era client, però la sort li havia donat l'esquena. Des de feia uns mesos perdia grans quantitats de diners a les màquines escurabutxaques: de 3.000 a 7.000 euros cada tarda. Eren les 19 hores quan va demanar parlar amb l'encarregat del local. Després de mantenir una breu conversa amb ell, va treure una arma i li va disparar a boca de canó a la cara. Quan l'empleat era a terra indefens, va intentar rematar-lo. No el va matar de miracle. L'home va resultar greument ferit.

La Fiscalia de Barcelona sol·licita al seu escrit d'acusació 15 anys i sis mesos de presó per a Hussain per temptativa d'assassinat, tinença il·lícita d'armes i dos delictes d'amenaça, ja que també va apuntar a un altre empleat i, al carrer, a un client. També reclama una indemnització de 184.865 euros per a la víctima. Si l'imputat no la pot pagar, se sol·licita que ho faci la companyia asseguradora de l'establiment. El judici estava fixat per a aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona. Ha sigut suspès per malaltia de l'advocada defensora. Aquest dimarts estan tots citats de nou. Però és possible que es torni a ajornar perquè l'acusat ara vol que l'assisteixi el primer lletrat que el va representar. 

Hussain, segons la fiscalia, anava habitualment a la sala de jocs de l'avinguda Francesc Macià de Santa Coloma de Gramenet. El febrer del 2015 va començar a perdre. En alguna ocasió havia exigit a l'encarregat del local la devolució del 10% o li insistia que volia parlar amb els seus caps. Sobre ells llançava amenaces de mort en el cas que no complissin la seva pretensió.  L'empleat va comunicar aquestes amenaces als seus superiors, però aquests no en van “fer cas” i no van adoptar cap mesura de prevenció davant un risc “evident”, segons l'acusació pública.

Intent de suïcidi

Notícies relacionades

Aquell 1 de juliol, Hussain va entrar sense problemes a la sala de jocs. Després de conversar amb l'encarregat, li va disparar a la cara. Després, va intentar suïcidar-se apuntant-se al cap, sense que arribés a detonar l'arma. Va llançar la pistola a terra, la va agafar, va recol·locar el carregador i va apuntar a un client que, atemorit, va sortir corrent al carrer, on va caure de genolls al “fallar-li les cames”.

A continuació, l'acusat va voler disparar de nou a l'encarregat del local que estava a terra ferit i, al no aconseguir-ho, va dirigir l'arma cap a una caixera, però que no va prémer el gallet. Amb desesperació, va intentar una altra vegada suïcidar-se. No va poder. Al final, va fugir. Els Mossos el van estar buscant durant dies. El 8 de juliol del 2015 es va entregar al jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet.

Temes:

Assassinats