Difós a les xarxes

Polèmica per un vídeo en què un urbà de Lleida agredeix un jove en un bar

L'ajuntament diu que és la part final d'un altercat en què es van veure implicats dos agents que van ser agredits

video

video

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns joves han difós un vídeo per les xarxes socials on es pot veure un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida apallissant brutalment i fins i tot tirant una cadira al cap a un jove que està estirat a terra. L'Ajuntament de Lleida espera a conèixer el resultat de la investigació judicial abans de prendre decisions sobre aquesta polèmica.

Al vídeo es veu un agent de la policia local que dona cops a un jove, fins i tot amb una cadira de fusta, en un bar del carrer Comtes d'Urgell de la localitat.

La regidora de Seguretat Ciutadana de Lleida, Sara Mestres, ha explicat que aquestes imatges només són una "gravació parcial" del que realment va passar al bar.

 

 

 

Segons la regidora, una patrulla de la Urbana es va desplaçar ahir a la nit fins a l'establiment al rebre l'avís d'uns veïns que denunciaven molèsties per part dels clients del bar.

A l'arribar els agents al local, dos joves es van tornar violents fins al punt que van tirar "caixes de cervesa" contra els policies.

A més, un dels agents va rebre amenaces d'un dels detinguts que, segons sembla, li va dir que "sabia que tenia dona i filla i que els tallaria el coll".

Sara Mestres ha evitat justificar l'actuació de l'agent i ha assegurat que esperaran "la resolució del jutge del jutjat de guàrdia per obrir, si és necessari, un expedient contra l'agent".

Els dos joves que presumptament van agredir els agents van ser detinguts i dijous al migdia van quedar en llibertat.

Notícies relacionades

La regidora ha destacat que els dos detinguts tenen antecedents per agressions a policies d'altres cossos.

A més, es dona la circumstància que el bar on van passar els fets té quatre actes aixecades per consum de drogues tant al seu interior com a la porta de l'establiment.