Reconeixement

Premiat un reportatge sobre la hipersexualització de les nenes a EL PERIÓDICO

L'article, de la periodista María G. San Narciso, va ser publicat en el suplement Més Periódico

lainz42343432 el peri dico  premiado por el articulo180228161411

lainz42343432 el peri dico premiado por el articulo180228161411

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El reportatge 'No són sexis, són nenes''No són sexis, són nenes', escrit per la periodista María G. San Narciso i publicat a El PERIÓDICO DE CATALUNYA ha sigut guardonat amb el Premi Mila de Periodisme, que concedeix l'Ajuntament de Lleida. L'article, publicat el 17 de novembre de l'any passat en el suplement 'Més Periódico', analitzava l'extensió a les nenes de la representació estereotipada de les dones, i denunciava que encara que les crítiques cada vegada siguin més, moltes publicacions continuen retratant nenes després d'haver passat per maquillatge, portant talons i posant en actituds pròpies d'una 'femme fatale'.

Unes imatges, explicava l'autora del reportatge, que es repeteixen en anuncis de televisió i que cada vegada són més comunes en xarxes socials com Instagram, on hi ha pares que porten comptes amb el nom de les seves filles o utilitzen les seves pròpies per retratar les menors amb una roba idèntica a la seva.

Notícies relacionades

Els mateixos guardons, que celebren l'edició número 11, també han distingit en l'apartat de premsa escrita 'Dones gitanes amb veu i en acció', de Meritxell Rigol i publicat a 'La Directa', i el treball 'Les noies que espanten a puntades el malson de Boko Haram', de Tiziana Trotta, i publicat a 'El País', en l'apartat de fotoperiodisme. En aquesta edició la categoria de treballs audiovisuals ha quedat deserta. 

L'entrega de premis es portarà a terme el 15 de març a la Paeria. El certamen reconeix des de ja fa més d'una dècada els treballs periodístics que fomenten les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits.