DESTACATS DEL DIA

Trapero, de nou davant Lamela amb un nou delicte de sedició i altres notícies que has de saber avui, en un minut

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Trapero compareix per tercera vegada davant la jutge Lamela. A l'excap dels Mossos se li va ampliar la imputació per sedició com a responsable d'"un pla premeditat" per afavorir la votació l'1-O.


2) El repartiment del poder en el nou Govern encalla la negociació. JxCat i ERC s'acusen mútuament de buscar massa pes a l'Executiu.

ARXIU / ALBERT BERTRAN / Imatge d'Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, al Parlament, el juny del 2016. / 


3) Mor un antiavalots de l'Ertzaintza després de desplomar-se en els enfrontaments entre seguidors de l'Athletic i l'Spartak de Moscou a prop de San Mamés. L'agent va patir una aturada cardiorespiratòria quan una bengala li va caure al costat.

Un ertzaina mor d’un infart en la batalla campal del San Mamés / periodico



Notícies relacionades

4) Més de la meitat dels narcopisos són de bancs, fons i institucions. Una investigació d'EL PERIÓDICO localitza tots els pisos de la droga i identifica els seus propietaris reals. La informació es pot consultar en un gràfic interactiu.

FERRAN NADEU / Narcotour celebrat el 14 de febrer. / 

5) Els neandertals també pintaven en coves. Una nova datació identifica en tres coves espanyoles la pintura rupestre més antiga coneguda, en una edat compatible només amb autors neandertals, fet que revela que tenien pensament simbòlic.