La Generalitat ordena retirar els filferros 'matacigonyes'

Tres exemplars han quedat atrapats en dos dies i un va morir

La decisió de Territori es produeix després d'una denúncia dels ecologistes

zentauroepp42266374 lleida cigueas180223162730

zentauroepp42266374 lleida cigueas180223162730 / Ipcena

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha presentat aquest divendres un requeriment a les esglésies de Gardeny i Sant Martí de Lleida perquè retirin de manera immediata els entramats de filferros, sirgues i altres dispositius col·locats a les cobertes que puguin provocar la captura i immobilitat de les cigonyes, després que tres exemplars hagin quedat atrapats en dos dies en aquests edificis.

La necròpsia practicada a la cigonya que va morir dijous a l'església de Gardeny estableix que l'animal presentava un fort traumatisme a la zona cervical i l'húmer dret, que correspondria als intents d'alliberar-se de l'entramat, ha informat la conselleria en un comunicat.

L'animal presentava ferides penetrants al cos, per l'atac d'altres cigonyes al veure-la malferida, segons la conselleria.

Uns operaris col·loquen xarxes a la Seu Nova de Lleida / SALVADOR MIRET (ACN)

Els tècnics del departament han determinat que ha sigut l'entramat de filferros de la coberta de l'església de Sant Martí la causa que dues cigonyes més hagin quedat atrapades aquest divendres.

Denúncia dels ecologistes

Notícies relacionades

Territori i Sostenibilitat assegura que no intervé en l'autorització per col·locar aquesta mena d'instal·lacions a les cobertes però, constatada la seva afectació sobre les aus, en virtut de les seves competències en matèria de biodiversitat i medi natural, ha demanat que es retirin.

Aquest mateix divendres l'associació ecologista Ipcena ha denunciat davant la Direcció dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat la mort d'una cigonya a l'església de Gardeny de Lleida i les ferides d'una altra cigonya atrapada a l'església de Sant Martí de Lleida, en què, després que l'entitat presentés el document, ha quedat atrapada una altra cigonya.