RECONEIXEMENT VISUAL

Europol proposa identificar objectes per caçar pederastes

Les policies europees demanen col·laboració per localitzar els autors de fotos i imatges d'abusos infantils

2018-1-s11 0

2018-1-s11 0

1
Es llegeix en minuts

La caça dels pederastes no és una tasca fàcil i s'ha de fer a partir de les poques pistes que es tenen. Una de les més habituals en la investigació policial és la identificació d'objectes que apareixen en el lloc del delicte. Per això, l'Europol acaba de posar un apartat a la seva web en què apareixen objectes trobats en gravacions o fotografies de pedòfils per intentar trobar els autors de les filmacions, que moltes vegades són distribuïdes a gran escala i amb les quals es fa negoci.

En l'apartat Stop Child Abuse - Trace an Object, l'entitat policial europea mostra des d'aquest divendres 25 nous objectes que s'afegeixen a altres la identificació dels quals podria donar pistes sobre on o qui va fer gravacions d'abusos a menors, almenys el país d'origen. 

Fins ara, Europol té identificats 18.300 objectes que apareixen en fotografies i vídeos requisats i que podrien conduir a la identificació dels seus autors. Entre els objectes que apareixen -tots bastant singulars- hi ha coixins, tasses, ampolles, menjar o escenaris.

Notícies relacionades

Les fotografies ja han sigut processades pel Centre Europeu de Cibercrim (EC3) per intentar saber més a partir d'etiquetes, detalls característics o llengües. La majoria de les fotos estan borroses, cosa que dificulta la identificació per sistemes automàtics de reconeixement, que necessiten un mínim de focus i que, a més, no solen llegir les lletres.   

Cada imatge es pot compartir a les xarxes socials. En algunes es fan preguntes concretes sobre la marca que apareix i s'habilita un espai per a la denúncia.