DESTACATS DEL DIA

El jutge ordenarà detenir Anna Gabriel a Suïssa i altres notícies que has de saber avui, en un minut

annagabriel

annagabriel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) El jutge Llarena dictarà aquest dimecres l'ordre de detenció de Gabriel abans de demanar a Suïssa la seva extradició. L'exdiputada de la CUP desafia el Suprem i amenaça de sol·licitar asil polític al país helvètic. Per la seva part, el Govern suís ja va avançar ahir que no autoritzarà una extradició per motius polítics.


2) Colau rebrà avui els familiars de Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez, després que la setmana passada la comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona aprovés una declaració institucional que reclamava l'acostament dels presos a Catalunya. Hi participaran els grups municipals que van recolzar la petició: BCComú, PDECat, ERC i Cup.

ALEIX FREIXAS / ACN / L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. / 


3) El raper Valtonyc, a la presó per injuriar el Rei i incitar a la violència. El mallorquí forma part d'una creixent fornada de joves que utilitzen el rap com a instrument de denúncia social i crítica política.


Notícies relacionades

4) Nova massacre a l'enclavament sirià de Ghouta. Les tropes d'Assad maten 250 persones en dos dies. Unicef es queda "sense paraules" davant aquesta nova matança a Síria.

Un home porta en braços un nadó ferit pel bombardeig de Ghouta. / ABDULMONAM EASSA (AFP)

5) Messi dona la vida al Barça davant el Chelsea (1-1). L'astre marca per fi a l'equip anglès en el novè partit i iguala el gol de Willian, que havia estavellat dos xuts al pal.

REUTERS / DAVID KLEIN / Messi, davant Cesc Fàbregas. /