PREVISIÓ METEOROLÒGICA

El fred i la neu tornen a Catalunya a partir d'aquesta tarda

Les temperatures mínimes aniran en descens i baixa la cota de neu a totes les comarques

zentauroepp36920938 barcelona  18 01 2017 ola de fr o en barcelona en la foto ca180221085652

zentauroepp36920938 barcelona 18 01 2017 ola de fr o en barcelona en la foto ca180221085652 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la pausa meteorològica d'aquests dos últims dies, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a aquest dimecres, temperatures en descens generalitzat a tota la península Ibèrica, excepte a l'àrea de l'Estret i Melilla, on pugen, ratxes de vent fort al Pirineu i la vall de l'Ebre, i nevades al Cantàbric i al Pirineu.

A Catalunya, al Pirineu i a la meitat est s'espera cel ennuvolat amb precipitacions i xàfecs durant el matí, amb tendència a remetre a la tarda. Els xàfecs al litoral central poden estar acompanyats de tempesta. 

La cota de neu al Pirineu baixarà dels actuals 1.000 metres a qualsevol cota, i a la resta de les comarques, dels actuals 1.200 a 500 o 700, i es reactivarà l'onada de fred que va patir Catalunya al gener. 

Les temperatures aniran en descens, amb intervals de núvols sense descartar algun xàfec al terç sud a la tarda. S'esperen gelades a l'interior de la meitat nord, localment moderades al Pirineu i febles a la resta.

Al Pirineu i a l'est de Girona, hi haurà vent de component nord moderat a fort amb ratxes molt fortes. I al sud de Tarragona, vent del nord-oest moderat a fort amb ratxes molt fortes al matí, que tendirà a disminuir a la tarda. A la resta, vent de component nord fluix amb intervals de nord-est moderat al litoral central.

Notícies relacionades

Segons el Meteocat, hi haurà domini del cel poc ennuvolat a totes les comarques excepte al litoral i prelitoral, on s'esperen intervals de núvols baixos, que deixaran el cel entre ennuvolat i molt ennuvolat. Els núvols s'aniran desplaçant cap al terç sud. 

Per dijous, s'espera que la temperatura mínima sigui cada vegada més baixa i que hi hagi gelades a l'interior de Catalunya. Les màximes poden ser semblants a les d'avui.